kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KAZIM KANAT

Olimpik spora değil vatana ihanet ettik!

Lafın yeri gelince 70 milyonluk Türkiye diye palavra sıkarız. Türkiye gerçekten 70 milyonluk bir ülke ise Olimpiyatlar'daki rezalet nedir? Demek ki Türkiye devletinin resmi bir spor politikası yok. Türk sporunu yönetenler spor denilince sadece futbolu biliyorlar. Şimdi soralım sorgulayalım. Diyelim ki Olimpiyat için ne yaptık?
A-
Sadece 1 tane (Yazı ile bir tane) Olimpik stat yaptık. Hem de dağın başına. Bu Olimpiyat Stadı'nda ise olimpik spor müsabakaları organize etmedik.
B-Türk gençlerini eğitmek ve uluslararası arenada yarıştırmak için hiçbir şey yapmadık. Süreyya Ayhan gibi olağanüstü bir yeteneğe bile sahip çıkamadık.
C-Altın madalya uğruna tüm değerlerimizi çöpe atarak, "Devşirme sporculara" kucak açtık. Şimdi gelinen sonuca bakın. Hamza Yerlikaya ve Şeref Eroğlu bitti, güreş bitti. Naim Süleymanoğlu ile Halil Mutlu tamam dediler, halter bitti. Başka ne vardı ki! Gelinen bu noktanın bir tek sorumlusu var. O da halkı futbol ile kandıran mümtaz Türk spor medyası. Haaaa! Biri çıkıp da bu ülkede kaç tane olimpik yazar var derse susarım, söyleyemem. Bu utanç da para ve şöhret için olimpiyata sırtını dönen ve sadece futbol yazan bizlere aittir. Bunun adı olimpik sporlara ihanet değildir. Bunun adı vatana ihanettir.
(Not: Ankara ve İstanbul belediyeleri de gençlere değil, profesyonel isimlere yatırım yaptılar. Tonla para harcadılar. Yazık)