kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu gece Berat Kandili

Yeni Haber
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve DP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, Berat Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Yazıcıoğlu mesajında, İslam aleminin Berat Kandili'ni kutlayarak, bu gecenin ''bağışlanma ve af gecesi'' olduğunu hatırlattı. Yazıcıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Bugün, dünyada insanlık olarak en büyük sıkıntıları, doğal afetlerden veya Cenab-ı Mevla'nın üzerimizdeki nimetlerini azaltmasından değil, kendi ellerimizle yapıp ettiklerimizden, nefsimizin aklımıza egemen olmasından, birbirimize karşı beslediğimiz sonu gelmez düşmanlık ve ötekileştirmeden, bencillik ve ihtirasımızın öfke ve kinimizin sürüklediği akıl almaz yanlışlıklardan çekmekteyiz. Geçici hevesler peşinde ömür tüketmek yerine yaşanan hayatın geçiciliğini gerçekten fark edip Allah'a dönülmesi, bilginin, teknolojinin ve her türlü madde gücünün ahlakla buluşturulması gerekiyor."

YILMAZ'IN MESAJI

DP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz da mesajında, ramazan ayının müjdecisi olduğunu ifade ettiği Berat Kandili'ni kutladı. Mesajında, ''Bugün dünyanın karşılaştığı buhranların en büyük sebebi; vicdanlarda bütün insanlığı kucaklayacak umumi merhamet duygularının yokluğu, insanların hukuka saygılı olmayı sağlayacak hak ve adalet duygularının sarsılmış olmasıdır'' görüşünü ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Fertler ve toplumlar sadece kendi menfaatlerini düşünmekte ve onu elde etmeye uğraşmaktadırlar. Elde edilecek menfaatin meşru olup olmadığı düşünülmemekte, güçsüzlerin, haksızlığa uğrayan mazlumların, zayıfların arşa yükselen feryatları bile duyulmamaktadır. İnsanlığı huzursuz eden bu ıstıraplardan kurtulmanın çaresi bütün beşeriyeti kucaklayacak, onların hepsine şamil hak, adalet ve merhamet duygularının insanlığın vicdanında hakim olmasını sağlamaktır."

AA