kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mezopotamya'nın bir parçası olan Hakkâri'de eski Yunan'dan daha önce şehirleşme olduğuna dikkat çeken Belenli, "Tarihi bu kadar eskilere dayanan bir şehri yeniden canlandırabiliriz" dedi.

Meydan okuyor

NERGİS DEMİRKAYA
Yakın çevresinin cesareti için tebrik ettiği Belenli Hakkâri Üniversitesi rektör adaylığını "Zoru başarmanın zevki. Kendi kendine meydan okuma" sözleriyle açıklıyor..
Türkiye'nin en geri kalmış illerinden biri olan Hakkâri'de kurulacak üniversitede rektör adaylığı için sadece 3 kişi başvurdu. YÖK de bu üç ismi Çankaya Köşkü'ne bildirdi. Bu isimler arasında en çok ilgi çekeni ise İbrahim Belenli oldu. İzmirli olan, İstanbul Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ni bitiren, Oxford'da doktorasını yaptıktan sonra Genel Fizik uzmanı olarak Erciyes ve Abant İzzet Baysal üniversitelerinde çalışan Belenli'nin uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmış 28 makalesi, uluslararası sempozyum, panel ve çalıştaylarda sunulmuş çok sayıda bildirisi bulunuyor. Hakkâri'ye hiç gitmediğini, sadece internetten resimlerine baktığını anlatan Belenli, "Neden Hakkâri?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Hakkâri insanı çok mert ve soylu. Özellikle coğrafi şartlardan kaynaklı geri kalmış bir yer. Önemli olan hizmet götürmek. Bu biraz da zoru başarmanın zevki. Kendi kendine de meydan okuma benimkisi. Oxford'da bilim yapılır Hakkâri'de yapılmaz mı?" İngiltere'de bulunduğu sırada Belfast'ta İRA terönünün bulunduğunu hatırlatan Belenli, "Herkes Londra Belfast'a güvensiz gözüyle bakardı. Ama orada da insanlar yaşıyor. Burası da Londra'dan farklı değil. Güvenlik endişesi duymuyorum" dedi.