kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gürcü muhabirin vurulduğu an

Yeni Haber
Gürcistan ile Rusya arasındaki savaşta mesleğini ifa etmeye çalışan gazetecilerin maruz kaldığı saldırılara bir yenisi daha eklendi.
Gürcistan'da görüntü çekerken kurşunlara hedef olan Hollanda RTL kameranının ve araçlarına ateş açılan Türk gazetecilerin ardından bu sefer de bir başka muhabir canlı yayın bağlantısı sırasında kurşunların hedefi oldu. Gürcistan devlet televizyonu Kanal 1'in muhabiri, canlı yayın sırasında vuruldu. Kanalın Tamar adlı kadın muhabiri, Gori şehri girişinde canlı yayında konuştuğu sırada seken bir kurşunla kolundan yaralandı.


Gori ve Güney Osetya'ya yapılan yardımlardan ve yardım ekiplerinden bahsederken yaralanan muhabirin koluna, canlı yayın aracının içinde pansuman yapıldı. Bu sırada mikrofona konuşmaya devam eden muhabir, ateşin sağ tarafta bulunan Güney Osetya tarafından geldiğini söyledi. Tamar, çok uzaktan ateş edildiğini kurşunun da muhtemelen sekerek kendisine isabet ettiğini kaydetti.


Muhabir, "Her an saldırı olabilir ihtimaline karşı çelik yelekleri giydik. Burada bir sürü gazeteci var ama gazetecilerin de gördüğünüz gibi can güvenliği yok." dedi.




CİHAN