kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Independent, İngilizlerin Türkiye'ye olan ilgisini yazdı

Yeni Haber
The Independent gazetesi, İngilizlerin Türkiye'ye karşı artan ilgisini yazdı. Gazete, Muhafazakar Partisi lideri David Cameron'un gelecek hafta Türkiye'ye gideceğini belirtti ve Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın da tatil için Türkiye'ye gittiğini hatırlattı. Boris'in Türkiye ile akraba bağı olduğunu belirten gazete, "Ya Cameron? İngiltere'nin en güçlü iki mufazakarını bu ülkeye çeken ne?" diye sordu.

Kendi sorduğu soruya yazıda cevap arayan Independent, "Modern zaman siyasetçilerine diğer yerler çok çekici gelmiyor olabilir. Avusturalya çok uzak. Afrika çok değişken. Amerika'yı ziyaret dünyanın iyi ki kurtulduk demeye hazırladığı Başkan Bush'a çekilmek gibi. Mauritius, sözleşmeli çalışanlarla modern köleliği devam ettirmeye kararlı. İspanya, İngiliz turistleri çok küçümsüyor. Fransa'da tatil, Sarkozy'nin daveti olmadan kötü. İtalya çok tanıdık. Yunan adaları, 1970'lerin ortalarından bu yana İngiliz öğrenciler ve kulüp gediklileri ile dolu." şeklinde konuştu. Gazete, diğer bir nedenin de sıcaklık olabileceğini ileri sürdü. Gazete, "Tabii ki sıcak havada olabilir. Türkiye, Ağustos'ta sıcaktan kavruluyor. Her sabah, 40 derece civarındaki sıcaklığın, bedenine vuracağına emin olabilirsin." diye yazdı.

Gazete, bu nedenlerin yanı sıra "daha karmaşık nedenler" olabileceğini de belirtti. Gazete, "Daha karmaşık neden de Doğu ile Batı arasındaki yegane statüsünü görmek olabilir. Sadece Asya ile Avrupa değil, İslam-Hristiyanlık, köktendincilik-aydınlanmacılık, dini bağnazlık-gözden düşmüş tüketimcilik arasındaki benzersiz durumunu görmek olabilir." diye yazdı. Gazete, muhafazakarlar için Türkiye'nin "Asya'yı ziyaret ederken hâlâ Avrupa'da güvenli hissedebilecekleri bir yer" olduğunu kaydetti. Gazete, "Türkiye, hafif-Asya. Halkının yüzde 98'nin Müslüman olduğunu ancak fetva, cihad ve intihar bombacılarının olmadığı bir yer." ifadelerini kullandı.

CİHAN