kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gökçek yanıt yerine akıl verdi

Yeni Haber
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'li Ağyüz'ün İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yönelttiği soru önergesine ilginç bir yanıt Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'li Ağyüz'ün İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yönelttiği soru önergesine ilginç bir yanıt verdi.

Sorulara ilişkin yanıtlarını Bakanlığın yanı sıra Ağyüz'e de fakslayan Gökçek'in kullandığı üslup CHP'li Ağyüz'ün sert tepkisine yol açtı. Gökçek soru önergesine verdiği yanıtta, "Yaşar Ağyüz Dikili belediye başkanına açılan soruşturmanın önce mahiyetini öğrenmeli sonra soru sormalıdır. Ağyüz'ün ilk soracağı soru bence "Dikili'ye niye soruşturma açıldı? Yasalara göre hangi suçları işledi?' tarzında olmalıdır. Milletvekillerinin parlamentodan çıkan kanunları incelemeden soru sormamaları gerekir" dedi. Gökçek'in gönderdiği yanıtta Ağyüz'ün ismi "Ağdüz' olarak yazıldı. Gökçek, "üstünkörü bilgilerle kimseyi bir daha suçlamayın, soruşturma açılması gereken birisi varsa o da yanlış ve iftira dolu suçlamaları dolayısıyla Yaşar Ağdüz olmalıdır" dedi. CHP'li Ağyüz ise Gökçek'in yanıtına yine faks göndererek "etik kurallara aykırı, yazım ve hitap özürlü faksınızı dikkate almıyorum" karşılığını verdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'ün İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği bir soru önergesi konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in gösterdiği tavır, Meclis'te soru önergesi mekanizmasını alt üst etti. Gökçek, Bakanlığın yanı sıra yanıtını CHP'li Ağyüz'e de fakslarken, yanıttaki ifadeler de dikkat çekti. Gökçek yanıtının ön yazısında "İçişleri Bakanlığı eliyle sorduğunuz suale ilişikteki cevabı göndermiş bulunuyorum. Bakanlık genellikle yazılarımızı özetleyerek göndermektedir. Eksik bilgi kalmaması için bakanlığa gönderdiğim yazının bir nüshasını bizzat size gönderiyorum" dedi. Gökçek Yaşar Ağyüz'ün soyadının bazı yerlerde Ağdüz olarak yazıldığı yanıtında şunları söyledi:

"Yaşar Ağyüz Dikili belediye başkanına açılan soruşturmanın önce mahiyetini öğrenmeli sonra soru sormalıdır. Basındaki propaganda yüklü çarpıtılmış haberler üzerine soru sorulmamalıdır. Ağyüz'ün ilk soracağı soru bence "Dikili'ye niye soruşturma açıldı? Yasalara göre hangi suçları işledi' tarzında olmalıdır. Biz 400 bin adet gıda dağıtımını kanunların verdiği yetkiye göre yapmaktayız. Milletvekillerinin parlamentodan çıkan kanunları incelemeden soru sormamaları gerekir. Sosyal belediyecilikten anlamayan zihniyetin bizim yaptıklarımızı oy avcılığı olarak değerlendirmeleri normaldir. Yaşar Ağdüz'e şunu sormak istedim; "CHP'li Çankaya Belediye Başkanı yardım dağıtırken onurlu dağıtım diyor. Peki sizin partinize mensup belediye başkanları yardım dağıtınca bu oy avcılığı olmuyor mu? Kişi sual sorarken önce kendisinin ne yaptığına bakmalı.Belediye BELKO şirketinin içinin boşaltılmasına müsaade etmemiş, bizzat teftiş yaptırarak olayı savcılığa kendi intikal ettirmiştir. Üstünkörü bilgilerle kimseyi bir daha suçlamayın. Ankara garı önüne yapılan alt geçidi hangi yasanın hangi maddesine aykırı yapmışız? Bunu çıkıp medyaya açıklayın, bilmeden iftira atıyorsunuz. Soruşturma açılması gereken birisi varsa o da yanlış ve iftira dolu suçlamaları dolayısıyla Yaşar Ağdüz olmalıdır"

AĞYÜZ'DEN SERT TEPKİ

Gökçek'in önergeye verdiği yanıtın kendisine fakslanmasına ve üslubuna sert tepki gösteren CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ise Gökçek'e yine faksla karşılık verdi. Ağyüz gönderdiği faksta, "TBMM'ne verdiğimiz soru önergelerimizin muhatabının ilgili bakan olduğu ve cevaplandırmaların üslubu içerisinde yapıldığını her siyasetçi bilir. Bu nedenle, etik kurallara aykırı, yazım ve hitap özürlü faksınızı dikkate almıyorum. Ne şekilde soru soracağımı öğreneceğim kişi de siz değilsiniz. Çözüm bekleyen acil sorunlara çözüm ve yargı kararlarına uymanız boş cevap vermekten daha önemlidir" dedi.

(ANKA)