kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Gürcistan'ın bu noktaya nasıl geldiğini kendi içimizde de sorgulamalıyız''

Yeni Haber
Gürcistan'ın eski Parlamento Başkanı Nino Burcanadze, ülkenin "bu noktaya nasıl geldiğini" kendi içlerinde de sorgulamaları gerektiğini söyledi.

Burcanadze, yaptığı açıklamada, Gürcistan'ı Rusya ile savaşın eşiğine getiren olayların hızlı geliştiğini belirterek, ''Ülkenin bu noktaya nasıl geldiğini kendi içimizde de sorgulamalıyız'' dedi.

Güney Osetya'daki çatışmalarda ölen sivillerin sayısının giderek artmasından dolayı derin üzüntü içinde olduğunu kaydeden Burcanadze, bölgede bir an önce kalıcı barışın sağlanması temennisinde bulundu.

Burcanadze, Mayısta yapılan parlamento seçimlerinde Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile milletvekili aday listesi üzerinde yaşadığı anlaşmazlık yüzünden seçimlerden çekilmeye karar verdiğini açıklamıştı.

Bu arada, Gürcistan'daki gazeteler de Rusya ile yaşanan çatışmada kimlerin sorumlu olduğunun ortaya çıkarılmasını istedi.

Gazetelerde yer alan yorumlarda, ülkenin felaketin eşiğine sürüklendiği, daha fazla acı çekilmeden ve kan dökülmeden bu gidişe son verecek mekanizmaların hayata geçirilmesi görüşü dile getirildi.

Parlamentonun Avrupa'ya uyum sürecinden sorumlu komisyon başkanı David Darçiaşvili ise ABD'nin Rusya'ya karşı uygulayacağı sert politikanın bu ülkenin gücünü zayıflatabileceğini kaydetti.

''Kremlin'de her şey yolunda gitmiyor'' diyen Darçiaşvili, Rusya'nın ABD ve uluslararası toplum tarafından dışlanması halinde, Rusların derin bir krizin içine sürüklenebileceğini savundu.

AA