kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu 1

ZAM ORANI % 13.5
Coca-Cola'da da toplu iş sözleşmesi imzalandı
COCA-COLA
İçecek A.Ş ile Öz Gıda-İş Sendikası arasında 630 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı; işçilere enflasyonun üzerinde zam yapıldı. Coca-Cola İçecek işçilerini kapsayan 2'nci dönem toplu iş sözleşmesi, Coca-Cola İçecek ile Öz Gıda-İş Sendikası arasında imzalandı. Sözleşmeye göre, Coca-Cola İçecek işçileri yüzde 13.5 zam alacak. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, her iki tarafın iyi niyetli yaklaşımları sonucunda uyuşmazlığa gidilmeden başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.

LİSTEDE 225 FİRMA VAR
Müteahhit liginde 3'üncü olduk
DÜNYANIN
en büyük 225 uluslararası müteahhitlik firması arasında, geçen yıl 22 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 23'e yükseldi. Türkiye, Çin ve ABD'den sonra üçüncü sıraya yükseldi. Engineering News Record dergisi (ENR) 23 Türk şirketini dünyanın en büyük ilk 225 uluslararası müteahhitlik firması arasında gösterdi. Türk firmalar arasında, Enka, Gama, Rönesans, Yüksel, Tefken, Yüksel, Kayı, Baytur, TAV, Nurol, Mak-Yol, STFA, Hazinedaroğlu, Suma, GAP, Yenigün, Cengiz, Rasen, Doğuş,Alarko, MESA, Yaşar, Özkan, TML, Üstay yer aldı.

BİOBLAS
'Şampuan pazarında % 10 pay hedefliyoruz'
BİODER ve Bioxcin markalarının üreticisi Biota Laboratuvarları'nın Pazarlama Direktörü Azmi Arslan, yeni ürünleri Bioblas'la, 2009 sonuna kadar 350 milyon YTL'lik şampuan pazarının yüzde 10'unu hedeflediklerini söyledi. Biota'nın kadınlara yönelik olarak geliştirdiği saç dökülmesine karşı etkili olduğu ifade edilen Bioblas'ın şampuan, serum, saç kremi ve balsamdan oluşan ürünleri, haziran ayında piyasaya sunuldu. Parfümeri ve marketlerde satılan ürünle ilgili olarak Arslan, "Şu anda aranamaz, 600'ü parfümeri, bin 500'ü ise marketlerde olmak üzere 2 bin 100 noktada satılıyor" dedi. Biota Market Kanalı Pazarlama Müdürü Zeynep Seven de Migros, Carrefour Kipa, Real, Metro gibi perakende zincirleriyle anlaştıklarını, ağustos ayı içinde Bioblas ürünlerinin bu hipermarketlerde satılmaya başlanacağını ifade etti.

MARKA ŞEHRİ PROJESİ
Sönmez, Bursa'da Baia'nın temelini attı

SÖNMEZ Endüstri Holding iştiraklerinden Sönmez Gıda Turizm Ticaret AŞ tarafından yaptırılan 'Hotel Bursa Baia'nın temeli törenle atıldı. Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, İstanbul yolu üzerinde inşa edilecek otelin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, son yıllarda "Marka Şehir'' olma yolunda önemli adımlar atan Bursa'nın çehresinin yeni bir otelle değişeceği söyledi. Sönmez, şehirdeki gelişime bu otelin katkı sağlayacağını ifade etti. Projesi, mimarlar Mithat ve Engin Kırayoğlu tarafından hazırlanan otel, 600 metrekare taban alanı üzerinde inşa edilecek. Toplam 16 kat ve 154 oda kapasiteli otelin, 7 ay içinde tamamlanmasının planlandığı bildirildi.
Haberin fotoğrafları