kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mevcut faiz enflasyondaki düşüş sürecini destekliyor

Merkez gecelik borçlanma faizini yüzde 16.75'te bıraktı. Mevcut faizlerin enflasyondaki düşüşü desteklediğini belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mevcut faiz enflasyondaki düşüş sürecini destekliyor
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmedi. Merkez, gecelik borçlanma faizini yüzde 16.75, borç verme faizini ise yüzde 20.25 olarak bıraktı.

PETROLDE DÜŞÜŞ OLUMLU
PPK toplantısının ardından yapılan açıklamada, son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyetteki yavaşlamanın sürdüğüne işaret ettiği belirtilerek şöyle denildi: "Uluslararası kredi koşullarındaki ve küresel ekonomideki sorunların toplam talebi sınırlamaya devam edeceği, buna karşılık yurt içi belirsizliklerin azalmasının iç talebi destekleyeceği tahmin edilmektedir. Bunun yanında, petrol fiyatlarının Temmuz Enflasyon Raporu'ndaki varsayımların belirgin olarak altında seyretmesi ve diğer emtia fiyatlarının da düşüş eğiliminde olması yakın dönemde enflasyonu olumlu etkileyecektir. Bu çerçevede, enflasyonun kademeli bir düşüş eğilimine gireceği öngörülmektedir. Kurul, mayıs ayından itibaren gerçekleştirilen parasal sıkılaştırma sonrasında kısa vadeli faizlerin mevcut seviyesinin enflasyondaki düşüşü desteklediği değerlendirmesinde bulunmuştur. Bununla birlikte, fiyatlama davranışlarına ilişkin risklerin ve küresel belirsizliklerin devam etmesi para politikasının temkinli olmasını gerektirmekte ve verilere duyarlılığını artırmaktadır. Bundan sonraki faiz kararları küresel piyasalardaki gelişmelere, dış talebe, maliye politikası uygulamalarına ve orta vadeli enflasyon görünümünü etkileyen diğer unsurlara bağlı olacaktır."