kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hattat: % 100 yerli otomobil üreteceğiz Çerkezköy'deki fabrikalarının yanında bulunan Ulusoy'un fabrikasını satın aldıklarını dile getiren Hattat, burada traktörden sonra yüzde 100 yerli otomobil üretmeye başlayacaklarını kaydetti.

5 bin traktörle Avrupa'ya ihracını ikiye katlayacak

Valtra A serisi ve Massey Ferguson 4400 serisi traktörlerin üretimini Türkiye'ye taşıyan Hattat Holding, her yıl 5 bin traktör ihraç edecek..
Avrupa'da satılan Valtra A serisi ve Massey Ferguson MF 4400 serisi traktörlerin üretimi Hattat Tarım tarafından Türkiye'de yapılacak. ABD'li AGCO Holding'in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Gary Collar, bugüne kadar 500 bin adedin üzerinde Valtra markalı traktörün dünya pazarına girdiğini belirterek, üretimin Türkiye'de yapılacak olmasının önemine dikkat çekti.

KAPASİTE ARTIRILACAK
Hattat Holding ve AGCO Holding yöneticileri, traktörlerin üretileceği Çerkezköy'deki fabrikada gazetecilerle bir araya geldi. Burada yapılan toplantıda konuşan Collar, 6.8 milyar dolar cirolu şirketin, 140'ın üzerinde ülkede, 3 bin 200'ün üzerinde tam hizmet sağlayıcı konumunda bayi ve distribütör ile çalıştığını dile getirdi. Önümüzdeki dönemde, Hattat Holding'le olan işbirliklerini daha da geliştireceklerinin altını çizen Collar, "AGCO için ürünlerimizin kalite ve performansını geliştirirken maliyetlerimizi düşürmek büyük önem taşımaktadır'' dedi. Hattat Tarım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat da yaptığı konuşmada, tüm dünyada özelliklede Kuzey Avrupa'da satılacak traktörlerden yılda 5 bin adet üreteceklerini bu rakamın kademeli olarak artacağını söyledi. Finlandiya'da üretim yapan fabrikanın kapanarak, üretimin buraya taşındığını ifade eden Hattat, "Motor dahil her parçanın tamamı, Hema Endüstrisi'nde üretiliyor. Bununla birlikte yılda 100 milyon dolarlık ihracat yapan fabrikamız bu rakamı 200 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor." diye konuştu.