kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Savaş petrol fiyatlarını uçurdu

Yeni Haber
Gürcistan ve Rusya arasındaki çatışmanın Hazar bölgesindeki petrol ihracatını olumsuz etkileyebileceği kaygıları üzerine petrol fiyatı 1 dolardan fazla artarak 116 doların üzerine çıktı.

ABD ham petrolünün varil fiyatı eylül ayı teslimi 1,46 dolar artarak 116,66 dolara, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 1,45 dolar artışla 114,78 dolara yükseldi.

Avustralya'nın Sydney kentindeki Commonwealth Bank'ta görevli David Moore, ''Bu sabah petrol fiyatlarının yükselmesinde ana etmen Gürcistan'daki askeri çatışma'' dedi.

Piyasa uzmanları, diğer para birimleri karşısında son altı aydaki en yüksek seviyesine ulaşan ABD dolarındaki artışın petrol fiyatının daha fazla artmasını engellediğini vurguladılar.

Petrol fiyatı geçen hafta cuma günü 4,80 dolar değer kaybederek mayıs ayından bu yana en düşük seviyesi olan 115,20 dolara gerilemişti.

Uluslararası piyasalarda 11 Temmuzda 147,27 doları gören petrol fiyatı petrol talebindeki düşüşün yarattığı kaygılar nedeniyle o günden bu yana yaklaşık 31 dolar (yüzde 21) değer kaybetti.

(AA)