kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Es-es dualarla başladı

Yeni Haber
Eskişehirspor, yeni sezonu bayram havasında bir törenle açtı. Eskişehir Atatürk Stadı'nda yapılan açılış töreni, kırmızı-siyahlı taraftarlar yoğun ilgi gördü. Taraftarlar tribünlere sığmadı, stat içerisine konulan sandalyelere de oturtuldu...
Açılış töreninde kazalardan belalardan ve sakatlıklardan korunmak için kurban kesildi. Kurban kesimi sırasında dua eden hoca, "Allah'ım sen Eskişehirspor'umuza Süper Lig'de başarılar nasip eyle, oyuncularımızın gol atmaları için dizlerine kuvvet ver. Golcülerimize, rakip takımların filelerini havalandırmayı nasip eyle. Ya Rabbim sen Eskişehirspor'umuza şampiyonluk nasip eyle" şeklinde dua ettirdi.

Kurban kesiminin ardından Eskişehirspor teknik heyeti, futbolcular, PAF takımı ve altyapı oyuncuları taraftarlara tanıtıldı. Oyuncular ve teknik heyet hatıra fotoğrafı çektirdi. Takım tanıtıldıktan sonra tören çeşitli dans gösterileri ve Mithat Körler konseri ile devam etti.
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, açılışta yaptığı konuşmada, Eskişehirspor'un bir efsane olduğunu dile getirerek, "Eskişehirspor bir dev, o dev uyuyordu. Şimdi o dev uyandı. Bu dev Türkiye de ve dünyada fırtınalar estirecek." dedi.

Ben Vali olmaktan gurur duymuyorum, Eskişehirsporlu olmaktan gurur duyuyorum diyen Vali Kadir Çalışıcı, Eskişehirspor taraftarının şampiyonluğu hak ettiğini belirterek, "Eskişehirspor'un şampiyonluğunu görmeden de Eskişehir'den ayrılmak istemiyorum." dedi.
Açılış törenin ardından Eskişehirspor ile Ankaragücü karşılaştı. Maç 0-0 berabere bitti.