kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Elmalı turta

Malzemeler
*
1 paket eritilip soğutulmuş margarin
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 kabartma tozu
* 4 su bardağı un
* 1 limon kabuğu rendesi
İçi için:
*
4 adet elma
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 su bardağı ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Bir kaba eritilip soğutulmuş margarin, yumurta, limon kabuğu, şeker, tuz ve kabartma tozu konup, karıştırılır. İçine un ilave edilip, hamur yapılır. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar ayrılır. Yağlanmış, 30 cm çapında kalıba yayılır. Elma rendelenir. Bir tavada şekerle sotelenir. İçine ceviz tarçın konup, karıştırılır. Hamurun içine tüm malzeme konur. Hamurdan ayrılar parçaya ince uzun çubuk şekli verilip, hamurun üstü kapatılır. 170 derece fırında pişirilir.

Muş köftesi
Malzemeler
İçi için:
*
2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
* 1 adet soğanın rendesi
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 250 gr. kıyma
Dışı için: 2 yemek kaşığı kıyma
* 2 su bardağı ince bulgur
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta
* Tuz
Bulgur, salça, un, yumurta ve tuzdan eller suya batırılarak hamur yapılır. Kıyma, pirinç, soğan, tuz ve baharat ile köfte harcı hazırlanır. Küçük köfteler yapılır. Kızartılıp, soğutulur. İçine kızartılan köfte konur kapatılır. Suda haşlanır, üzerine kızgın yağ gezdirilir.

Dönerli lazanya
Malzemeler
*
1 kutu döner
* 1 kutu lazanya
* 250 gr. kaşar peynir
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
* 1 tatlı kaşığı fesleğen
Lazanyalar üzerindeki tarifine göre haşlanıp, süzülür. Yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Üzerine 3 yaprak döner ve iki dilim peynir koyulur. En üstte döner ve peynir kalacak şekilde malzeme bitinceye kadar üst üste sıralanır. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip, 170 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkınca üzerine fesleğen ve kırmızı pul biber serpilip, servis yapılır.