kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Şaraplı mantar

Soğanı halka halka kesip zeytinyağında soteleyin. Tavuk suyunu ve şarabı koyun. İçine sarımsağı, tuzu, karabiberi, limon suyunu koyup; kaynatın. Mantarları bütün olarak ilave edin. Pişen mantarları delikli bir kepçe ile içinden alın. Bir tabağa dizin. Tenceredeki suyu süzüp, üzerine dökün. Üzerini örtün. Bir gece dolapta bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp, üzerine kekik serperek, servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
Yarım kilo mantar

* 1 adet soğan

* 1 su bardağı beyaz şarap

* 1 su bardağı tavuk suyu

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* Yarım limon suyu

* Karabiber

* Tuz

* 2 diş sarımsak