kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İbolar barıştı!

Yeni Haber
Beşiktaş'ın Avusturya'daki ilk etap kamp çalışmalarında İbrahim Toraman ile kavga eden ve bu nedenle satış listesine konulan eski kaptan İbrahim Üzülmez, düzenlediği basın toplantısıyla camiadan özür diledi.

Yönetim tarafından affedilmeleri gündemde olan oyunculardan İbrahim Üzülmez, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, böyle bir olay yaşattıkları için Beşiktaş camiasından, başkandan ve yönetim kurulunda bulunan ağabeylerinden, bu olayın içinde olan Sinan Engin'den ve özellikle hocası Ertuğrul Sağlam'dan özür diledi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

İbrahim Üzülmez, 30-35 gün önce kötü bir olayın yaşandığını belirterek, ''Hem üzgün olduğumuzu belirtmek adına, hem de geçmişten beri İbrahim Toraman ile husumet içinde olduğumuz yönündeki haberler nedeniyle böyle bir toplantıyı gerekli gördüm. Geçmişten husumetimiz yok. O anda yaşanmış ve gelişmiş bir olay. Keşke olmasaydı. Hayatta bazen hatalar olabiliyor. Bu hataları yaptık. Önemli olan hatalardan dersler çıkarmak. BÖyle bir olay yaşattığımız için Beşiktaş camiasından,başkanımızdan ve yönetim kurulu ağabeylerimden, bu olayın içinde olan Sinan Engin'den ve özellikle hocamızdan özür diliyorum'' diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu, 1 aylık süre zarfında kendisinin ve İbrahim Toraman'ın hatalardan dersler çıkardıklarını düşündüğünü ifade ederek, ''8 yıl camiada oynamış, kaptanlık yapmış oyuncu olarak böyle bir olayla gündeme gelmek beni fazlasıyla üzdü. Keşke olmasaydı. Güzelliklerin ve şampiyonlukların konuşulduğu konularla gündeme gelmek isterdik'' dedi.

''EN FAZLA SIKINTIYI BİZ ÇEKTİK''


İbrahim Üzülmez, olayın pişmanlığını da kendilerinin yaşadığını vurgulayarak, ''Hem maddi, hem de manevi en büyük sıkıntıyı biz çektik'' diye konuştu.

Yönetimin kendilerine verdiği ceza sonrası 1 aylık süre zarfında altyapıda antrenör Sarp Yiğit yönetiminde iyi çalıştıklarını kaydeden tecrübeli oyuncu, ''Büyüklerimiz nasıl bir karar alır bilmiyorum. Onların düşüncelerini bilmiyorum. Ama bizim düşüncemiz takıma geri dönmek. Özellikle bu sene bizim için çok önemli bir sezon. Şampiyon olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu doğrultuda birlik beraberlik içinde olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda takıma katkı sağlamak istiyoruz. Böyle bir olayı da unutturmak istiyoruz'' diye konuştu.

Yaşanan olayın ardından 1 aydır gazetelerde gündemde kaldıklarını hatırlatan siyah-beyazlı oyuncu, ''8 yıl hiçbir şekilde gündeme gelmemiş kişi olarak böyle bir olayla gündeme gelmek beni üzdü ve yaraladı. Takıma dönmemiz halinde bunu affettirmek istiyorum. Bundan sonra yönetim kurulunun kararını bekleyeceğiz. Zamana bırakmak gerekiyor. Ayrıca böyle bir şekilde gündeme geldiğim için spor kamuoyundan da özür diliyorum. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz'' dedi.

''CAMİAYI KAPTANLIK İÇİN SEVMEDİM''


Affedilmeleri halinde kaptanlık konusunda sorun yaşanıp yaşanmayacağı sorusunu yanıtlayan İbrahim Üzülmez, ''Camiayı kaptanlık yapmak için sevmedim'' dedi.

İbrahim Üzülmez, bu yöndeki soruyu şu şekilde yanıtladı:

''Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Belki bazı düşünceler de olabilir, geri döndüğümde kaptanlık alındığı için sıkıntılar yaşanacak diye. Şu anda daha önce nasıl arkadaşlarımıza yardımcı oluyorsak, döndüğümüz zaman da zaten takımın en büyükleri olarak kaptanlık olmasa dahi arkadaşlarımıza yardımcı olacağız. Yardımcı olmamız gerekiyor, çünkü birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Kaptan kimse o arkadaşlara elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız.''

İbrahim Üzülmez, ''Daha önce hocalara krampon fırlatan, terlik atan oyuncular oldu. Bu fazla mı abartıldı?'' sorusunu da ''Öyle düşünüyoruz. Daha önce de dile getirmiştik, bu tür olaylar yaşanmıştı. Sadece bizim takımızda değil, başka takımlarda da bu tür olaylar yaşanmıştı. Ama gerçekten 1 aylık süre zarfında hiç kimse bu kadar gündeme gelmemişti. Biz onun sıkıntılarını yaşadık. Keşke olay bu kadar büyümeseydi. Ya da bu kadar medyanın gündeminde kalmasaydı. Zaman zaman dile getirdi, ama bunu unutup önümüze bakmamız gerekiyor'' diye yanıtladı.

İBRAHİM TORAMAN İLE BİRLİKTE GÖRÜNTÜ VERDİ

İbrahim Üzülmez, açıklamalarının ardından toplantının yapıldığı basın odasına gelen İbrahim Toraman ile birlikte medya mensuplarına görüntü verdi.

İki oyuncu önce basın odasında, ardından tesis bahçesinde birlikte fotoğraf çektirdiler.

AA