kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Turkcell abone kaybını durdurdu kârını 1.1 milyar YTL'ye çıkardı

2008'in ilk çeyreğinde abone kaybeden Turkcell, toplamda 202 bin yeni abone kazandı ve aylık ortalama 92.6 dakika konuşturarak kârını, 1.1 milyar YTL'ye taşıdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Turkcell abone kaybını durdurdu kârını 1.1 milyar YTL'ye çıkardı
Turkcell, 2008 yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. İlk çeyrekte ilk kez, net abone kaybı yaşayan Turkcell ikinci çeyrekte 202 bin abone kazandı. Şirketin ikinci çeyrek net kı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44.3 artışla 531.6 milyon YTL oldu. Aynı dönemde satış gelirleri ise yüzde 9 artışla 2.18 milyar YTL olarak gerçekleşti. Yılın ilk yarısında şirketin net kı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artışla 1.12 milyar YTL, satış gelirleri ise yüzde 6.3 artışla 4.05 milyar YTL olarak gerçekleşti.

DAHA ÇOK KONUŞTURDU
Turkcell gelirlerinin artışındaki bir neden de konuşma süresinin yüzde 3.6 artarak ortalama 92.6 dakikaya ulaştığı dikkat çekiyor. Şirketin abone sayısı ikinci çeyrek sonu itibariyle 35.4 milyon kişiye ulaştı ve geçen yılın aynı ikinci çeyrek sonuna göre yüzde 4.7 artış gösterdi. Aynı dönemde faturalı abone sayısı yüzde 13.1 artışla 6.9 milyona ulaştı 2008'in ilk çeyreğine göre yüzde 25.8 arttı. Abone başı aylık ortalama gelir (ARPU) ise bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.7 artışla 14.9 dolara ulaştı; faturasız abonelerin aylık ortalama geliri ise yüzde 8 artarak 9.5 dolar oldu. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv toplantıda yaptığı açıklamada sektörde yoğun bir rekabet olduğunu belirterek, "Kampanyaları anlattık, tekliflerimizi iyileştirdik, fiyat algısını değiştirince abone artışı gerçekleşti. Telekomünikasyon Kurumu'nun kararı uygun teklif vermemizi engellemişti. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verince tekliflerimizi iyileştirerek en iyi kapsama alanının yanında en iyi tarifeleri de sunmaya devam ettik" dedi. Turkcell'in Belarus'satın alğı operatörle büyümeye devam ettiğini kaydeden Ciliv, Sureye'deki durumun Amerikan politikaları yüzünden dondurulduğunu söyledi.