kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Helikopterle servis' işi tuttu, sırada Gebze var

Hava taksi hizmeti veren Medair, helikopterle Çerkezköy-İstinye hattında verdiği servis hizmeti tutunca Gebzeli işadamları için de harekete geçti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Helikopterle servis' işi tuttu, sırada Gebze var
Türkiye'de hava taksi alanında hizmet veren Medair, fabrikaların yoğun olduğu bölgede işadamlarına yönelik 'servis' hizmetini sevdi. Hergün sabah 09.00'da gidiş akşam da 17.30'da dönüş olmak üzere bir Çerkezköy-İstinya hattında helikopter ile servis hizmeti veren Medair'in kişi başına aylık fiyatı 9 bin 250 YTL. Şirket Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde de benzer bir çalışma için görüşmelerini sürdürüyor. 'Vakit nakittir' diye düşünen işadamlarının evinden fabrikasına helikopterle kısa sürede varmasının günlük bedeli ise (25 günden hareketle) 370 YTL'ye denk geliyor. Esas Holding'e ait Medair'in Satış ve Pazarlama Direktörü Etem Emre Yıldız, Türkiye'de hava taksiciliği alanında gerçek anlamda bir pazar oluşmadığını ifade ederek, "Türkiye'de toplam kayıtlı helikopter sayısı 34. Bunların 7-8 tanesi hava taksisi olarak hizmet veriyor, diğerleri Koç, Zorlu gibi grupların özel helikopterleri. Oysa Brezilya'da bin tane, İspanya'da ise sadece bir şirketin elinde 110 tane helikopter var. Pazarın küçüklüğünü ortaya koymak için bu rakamları söylüyorum. Biz önce bir bir pazar oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. Hava taksiciliği alanında hizmet veren şirketlerin çok küçük kâr marjları ile hareket ettiğini kaydeden Yıldız, "Şimdilik yatırım 5-6 yılda geri dönüyor. Ancak tabii ki pazarın büyüyeceğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Bu anlamda çeşitli ürünler ürettiklerini de anlatan Yıldız, aslında helikopterin pahalı bir ulaşım aracı olmadığını altını çizmek istediklerini söyledi. 3 helikopterleri ile saati bin 900 ile bin 250 euro arasında değişen fiyatlarda kiralama hizmeti verdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

59 EURO'YA İSTANBUL TURU
"Biz filoyu 2015'te 10'a çıkarmak niyetindeyiz. Bu sırada da yaygınlaşmak için çeşitli formüller üretiyoruz. Geçen dönem cumartesi günleri kişi başına 99 Euro'ya 20 dakika İstanbul turu başlatmıştık. Şimdi bunu süre olarak 10 dakikaya, fiyatı da 59 Euro'ya düşürüyoruz. Biz yaklaşık bin yerli turiste 99 Euro'dan İstanbul'u gezdirdik. Bu ilgi üzerine fiyatı daha ulaşılabilecek seviyeye çekmek istedik."