kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vestel, "Batı'yı donduran" markayı satın aldı

Vestel, Kuzey Avrupa ve Rusya'da yüksek bilinirliğe sahip olan Danimarkalı Vestfrost markasını satın aldı. Vestfrost ile sadece soğutucu değil diğer elektronik eşyalarda da üretim yapılacak..
Türkiye'nin beyaz eşya devleri arasında yer alan Vestel, Kuzey Avrupa ülkeleri ve Rusya'da yüksek bilinirliğe sahip Danimarkalı Vestfrost markasını satın aldı. Vestel bu operasyonla soğutucular alanında aktif olan Vestfrost markasını diğer beyaz eşya ürünlerine ve Avrupa pazarının tümüne yayarak bu markayı dünyanın en önemli beyaz eşya markaları arasına sokmayı hedefliyor.

'FIRSATI DEĞERLENDİRDİK'
Satın alma ile ilgili karşılıklı anlaşma gereği fiyat açıklamayacaklarını bildiren Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, "Vestfrost ile zaten 2-3 yıldır çalışıyorduk. Vestel'in önüne gelen fırsatları değerlendireceğinden kimsenin kuşkusu olmasın"diye konuştu. Vestel İcra Kurul Üyesi Turan Erdoğan da, Vestfrost'un ev tipi buzdolaplarının üretiminin 2006'da bu yana Vestel tarafından yapıldığını anımsatarak, "Biz sadece markayı aldık, Danimarka'daki şirket ticari buzdolaplarını, kola, bira soğutucularını üretmeye devam edecek. Amacımız AB pazarında, Rusya'da çok iyi bilinen bu marka ile büyümek" dedi. Bu arada şirket tarafından satın alma ile ilgili yapılan açıklamada Avrupa'nın en büyük TV üreticisi konumunda bulunan Vestel'in bundan sonra buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, klima ve pişiricilerden oluşan beyaz eşya ürün portföyünü Vestfrost markası ile de Avrupa pazarına sunulacağı bildirildi. 1963'te Danimarka'da kurulan Vestfrost 2006'da ev tipi beyaz eşya alanında Vestel ile stratejik ortaklık için adım attı. Ev tipi beyaz eşya alanında Vestfrost markasını Vestel'e satan firma, satınalmanın ardından operasyonlarına sadece ticari soğutucular alanında devam edecek. Vestel bir süre önce de beyaz eşya sektöründe 19 milyar dolarlık cirosu ile dünya lideri olan ABD'li Whirlpool ile eşit hissedarlık esasına dayalı olarak yüzde 50-50 ortaklıkla bir şirket kurmak üzere anlaşmaya imza atmıştı.