kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan'dan çözüm çağrısı

ANKA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Saakaşvili'yi telefonla arayarak, Gürcü ve Oset tarafların doğrudan görüşmelerle soruna çözüm bulmaları yönünde çağrıda bulundu.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Gürcistan'ın Güney Osetya bölgesinde başlayan silahlı çatışmanın bir an önce sona erdirilmesi gerektiği belirtilerek sorunun diyalog yoluyla çözüme kavuşturulmasının büyük önem taşıdığı kaydedildi. Başbakanlık açıklamasında şöyle denildi:

"Sayın Başbakanımız, bugün Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili ile bir telefon görüşmesi yapmıştır. Sayın Başbakanımız, çok sayıda can kaybına yol açan çatışmaları endişe ile takip ettiğimizi belirtmiş, dostça ilişkiler sürdürdüğümüz Gürcistan'da sorunların barışçıl yollardan çözümlenmesi gerektiği yolundaki görüşümüzü tekrarlamış, Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne atfettiğimiz önemi vurgulamış, Gürcü ve Oset tarafların doğrudan görüşmelerle soruna çözüm bulmaları yönünde çağrıda bulunmuştur.

Sayın Başbakanımız, Devlet Başkanı Sayın Saakaşvili'den olaylarla ilgili olarak bilgi almış ve konuyu yakından takip etmekte olduğumuzu, bir katkımız olacak ise buna hazır olduğumuzu kaydetmiştir. Sayın Başbakanımız ile Gürcistan Devlet Başkanı Sayın Saakaşvili gelişmeler hakkında temasta bulunmayı sürdürmek konusunda mutabık kalmıştır."