kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Suçlu "morg görevlisi"

Yeni Haber
Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden prematüre bir bebeğin kutu içerisinde yakınlarına teslim edilmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda morg görevlisi suçlu bulunarak disiplin cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden prematüre bir bebeğin kutu içerisinde yakınlarına teslim edilmesine ilişkin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatiı ile başlatılan soruşturmanın 7 Ağustos'ta tamamlandığı bildirildi. Soruşturma sonucunda, bir morg görevlisinin, hastanede ölen bebekler için kullanılmak üzere bebek puseti bulunmasına rağmen, cenazeyi, hasta yakınının talebi doğrultusunda, mukavva bir kutu içerisinde ailesine teslim ettiğinin belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, "Söz konusu personelin, insan haysiyetine yakışmayan ve kamuoyunda infiale neden olan bu duruma sebebiyet verdiği için kusurlu bulunarak disiplin cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

(ANKA)