kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Cimrilik' boşanma nedeni

Yeni Haber
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, aşırı tutumlu ve tasarruflu davranmanın boşanma nedeni olarak kabul edilebileceğine karar verdi.

Yerel Mahkemenin reddettiği bir boşanma davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, "Aşırı şekilde tasarruflu davranışlarda bulunma"nın boşanma nedeni olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

Yargıtay, kocasının; elektrik sarfiyatı oluyor diye kendisini karanlıkta oturmaya zorladığını, çöp kutusunu sürekli kontrol ederek çöpe atılanları kontrol ettiğini, yapılan harcamaları günlük olarak not ettiğini ve meyvenin kabuklarını kalın soyup israf ediyorsun diye kendisini suçladığını belirten kadının açtığı boşanma davasının kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Kararda şöyle denildi:

"Davalı kadının ağır hakaretlerine karşılık davacı kocanın aşırı şekilde tasarruflu davranışlarda bulunarak evlilik birliğine ilişkin görevlerini yerine getirmediği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı, dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşnmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır."

(ANKA)