kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Saldırıyı PKK üstlendi

Yeni Haber
Üsküdar'da dün meydana gelen havan topu saldırısını PKK terör örgütüne yakın Devrimci karargah Grubu içinde faaliyet gösteren "Şehit Ongan Müfrezesi" isimli örgüt üstlendi. Örgütün İnternet sayfasında yapılan açıklamada, 1. Ordu Komutanlığı Karargahı'na havan saldırısı girişiminde bulunulduğu belirtildi.

Dün sabah saatlerinde meydana gelen ve havan topu kullanılarak Karacaahmet Mezarlığı içinden 4 adet mermi ile Selimiye Kışlası'na saldırı girişimini "Devrimci Karargah" isimli terör örgütü PKK uzantılı bir yapılanmanın "Şehit Ongun Müfrezesi" isimli kolu üstlendi. Örgütün internet sitesinde yapılan açıklamada saldırının üstlenildiği belirtilerek, saldırı için "işçi sınıfı ve emekçi yığınlarına yöneliktir" ifadesi yer aldı.

Saldırıyı üstlenen örgütün adının daha önce herhangi bir olayda gündeme gelmediği ve eylem gerçekleştirmedikleri öğrenildi. Ayrıca örgütün PKK'nın uzantısı olarak şehir içindeki hücre yapılarını organize etmek amacıyla kurulduğu belirtiliyor. Saldırının ardından polisin başlattığı soruşturma çerçevesinde şüpheler PKK üzerinde toplanmış, sansasyonel eylem için terör örgütünün böyle bir girişimde bulunabileceği belirtilmişti.

"Şarapnel Orduevi'nin bahçesine düştü"
1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Üsküdar'daki roketli saldırıda çöp arabasına düşen mermiden kopan 3-5 şarapnel parçasının Selimiye Astsubay Orduevi'nin bahçesine düştüğünü söyledi. Koçman, hedefin 1. Ordu Komutanlığı olduğu yönündeki soruyu, "Bir değerlendirme yapmak istemiyorum" şeklinde yanıtladı.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a veda ziyaretinde bulunan Orgeneral İsmail Koçman, dün Üsküdar'da gerçekleştirilen roketli saldırıya ilişkin soruları yanıtladı.

Saldırıda 1. Ordu Komutanlığı nizamiyesine şarapnel parçaları geldiği yönündeki iddiaya Koçman, "Emniyet onu zaten açıkladı. Ne biz yazımızı kaldırdık, ne üzerine çarşaf örttük. Öyle bir şey yok. 1. Ordu yazısının kaldırılması gibi bir husus yok. Niye kaldıralım yani? Kazalarda otobüslerin üzerini bile kapatmıyorlar. Böyle bir şey olmadığı gibi 1. Ordu'nun değil de,orada Selimiye Astsubay Orduevi var. Buranın bahçesine şarapnel düştü. Çöp arabasının üzerine düşen bombadan kopan 3-5 şarapnel parçası oraya düştü.

Merminin askeri tesislerin içine düşme gibi bir olay yoktur. Polisin kayıtlarına göre zaten bir tanesi mezarlık içerisine, bir tanesi de çöp kamyonunun üzerine düşmüş." şeklinde cevap verdi. 1. Ordu Komutanlığı'nın hedef seçildiği yönündeki bir soruya da Koçman, "Bir değerlendirme yapmak istemiyorum." değerlendirmesinde bulundu. "Bu konu ile ilgili ayrıca bir inceleme yapıyor musunuz?" şeklindeki soruya Koçman, "Hayır...Bizim ilgi sahamızın dışında. Emniyet güçleri yapıyor, biz de teknik yardım sağlıyoruz." diye yanıtladı.

Askerlerin içtima saatinde bu eylemin gerçekleştiği yönündeki bir soruya da Koçman, "Askeri faaliyetler sabah 06.00'da başlar, akşam 18.00'da biter. İşleyiş açısından faaliyet olabilir. Personel faaliyetinin yoğun olduğu bir zaman. Normal faaliyetlerin cereyan ettiği bir saatte gerçekleşti. Ama hedef orası mıdır? burası mıdır? bu konuda bir şey söyleyemem." yanıtını verdi. Orgeneral Koçman, "Acemice bir saldırı mıdır?" sorusuna da "Düzenekleri, basit bir düzenek olduğunu gösteriyor." diye cevapladı.

CHA