kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Selimiye Kışlası'na havan toplu saldırı

Serdar CANIPEK - Ferit ZENGİN / SABAH
İstanbul Selimiye Kışlası'na, 300 metre mesafedeki Karacaahmet Mezarlığından 4 havan mermisi atıldı. Üç mermi mezarlığa, biri Üsküdar Belediyesi bakım onarım atölyesine düştü. 4 kişi yaralandı. İki motosikletli şüpheli aranıyor..
İstanbul'daki 1. Ordu Komutanlığı'nın bulunduğu Selimiye Kışlası'na havan saldırısı... Dün, kışla yakınındaki Karacaahmet Mezarlığı'na kurulan düzenekten atılan havan mermisi, hedefi bulmadı. Mermilerden üçü mezarlık içine, diğeri ise Üsküdar Belediyesi'nin ek hizmet binası ile Temizlik İşleri Bakım Onarım Atölyesi'nin bahçesindeki bir çöp kamyonunun üzerine düştü. 4 kişi yaralandı. MOBESE kameralarından görüntüleri elde edilen biri kadın iki motosikletli aranıyor.

ÖNCE EL BOMBASI SANILDI
Selimiye Mahallesi Atölyeler Caddesi üzerinde bulunan Üsküdar Belediyesi'ne ait ek bina ile Temizlik İşleri Bakım Onarım Atölyesi'nin bulunduğu noktada dün sabah saat 09.13 sıralarında art arda 4 patlama meydana geldi. Patlamada belediye binasının duvarında delik oluşurken şarapnel parçaları camları kırıp içeriye girdi. Savaş Mızrak, Yasin Yılmaz, Şefik Kundu adlı belediye işçileri ile olay sırasında Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan Yusuf Kenan Öztoprak adlı bir kişi hafif yaralandı. Kol ve bacaklarından yaralanan 4 kişi, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölge ablukaya alınırken Atölyeler Caddesi yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Patlamanın önce bir el bombasından kaynaklandığı sanılırken daha sonra saldırının havan topuyla gerçekleştiği ortaya çıktı. Mezarlıkta 60 mm. çapında havan topu düzeneği ile 3 boş mermi bulundu. Mermilerden birinin çöp kamyonuna üçünün mezarlığa, mermilerin atıldığı düzeneğin yanına düştüğü tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, hedefin mezarlığa sadece 300 metre mesafedeki Selimiye Kışlası'ndaki 1. Ordu Komutanlığı olduğunu açıkladı. MOBESE kayıtlarında patlamalardan kısa süre önce biri kadın 2 kişinin motosikletle, Eyüp Aksoy Caddesi'ne geçtiği belirlendi. Polis bu iki kişinin kimliğini belirlemeye çalışıyor. İstanbul Valisi Muammer Güler, havan düzeneğinin el yapımı olduğunu ifade ederek incelemelerin sürdüğünü söyledi. Balistik incelemede de havan düzeneğinin el yapımı olmasına karşın mermilerin gerçek olduğu belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah daha sonra Başbakan Erdoğan ile Üsküdar'daki konutunda baş başa bir görüşme yaptı. Saldırının örgüt işi olduğu ihtimalini yüksek bulan polis, PKK'nın üzerinde duruyor.
Haberin fotoğrafları