kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kayıp İngiliz çocuk Madeleine Belçika'da aranıyor

Yeni Haber
Portekiz'de, Algavre bölgesinde ailesiyle tatildeyken otel odasından kaçırılan dört yaşındaki İngiliz kızı Madeleine McCann'in, Belçika'daki bir pedofili şebekesinin elinde olduğu iddiaları ağırlık kazanıyor.

Belçika Federal Polisi, çocuğun "kötü Fransızca konuşan bir Kuzey Afrikalı kadın ile birlikte", Brüksel'de, bir banka şubesinde görüldüğüne ilişkin bilgiler olduğunu, araştırma ve soruşturmaların devam ettiğini duyurdu. Polis, söz konusu bankanın güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeyi sürdürüyor.

3 Mayıs 2007'de, doğum gününe birkaç gün kala kaybolan Madeleine'den bir daha haber alınamamış, ailenin de suçlandığı olay dünya kamuoyunca yakından takip edilmişti. Anne ve baba Kate ve Gerry McCann, çocuklarını öldürmekle itham edilmişler, ancak Portekiz Savcılığı bu konuda delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı almıştı. McCann ailesi, Madeleine'in bir pedofili şebekesi tarafından kaçırıldığı tezini savunmaya devam ediyor.

İddialara göre uluslararası bir pedofili şebekesi, Portekiz'de çocuğun resmini çekerek Belçika'daki bir "müşteriye" iletti. Kaçırma olayı, "ısmarlama" üzerine gerçekleşti.

Madeleine McCann'in, Belçika'nın başkenti Brüksel'de, tramvayda, tren istasyonunda, havaalanında ve alışveriş merkezlerinde görüldüğü ileri sürülmüş ancak yapılan araştırmalar bir sonuç getirmemişti.

(AA)