kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rusya, Tiflis'i savaşa hazırlanmakla suçladı

Gürcistan ile ayrılıkçı Güney Osetya güçleri önceki gece boyunca çatıştı. Çok sayıda kişi yaralanırken Osetya yanlısı Moskova, "Kaygılıyız" açıklamasında bulundu. Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili ise, "Cepheleşme çıkarımıza aykırıdır" diyerek suçlamaları reddetti..
Gürcistan ile Rusya arasında Güney Osetya nedeniyle yaşanan gerginlik karşılıklı söz düellolarıyla tırmanıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gürcistan'ın savaşa hazırlandığı kaydedildi. Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard Kokoity ile Rus Dışişleri Bakanı arasındaki görüşmenin ardından gelen açıklamada, "Gürcistan'ın savaşa hazırlık yaptığı izlenimi doğmaktadır. Kaygılıyız" ifadeleri yer aldı. Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ise suçlamalara tepki gösterdi. "Cepheleşme çıkarlarımıza uygun değildir ve umarım bu cepheleşmenin uzamaması Rusya'nın da çıkarına aykırıdır" dedi.

ASKER YIĞINAĞI
Bağımsızlığını ilan eden ve Moskova'ya yakın bir siyaset izleyen Güney Osetya ile Gürcü güçleri arasında önceki gece yoğun çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Aralarında sivillerin de yer aldığı çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi. Gürcü yetkililer, ayrılıkçı güçlerin okullara ve hastanelere ateş açtıklarını öne sürdü. Güney Osetyalı yetkililerse, Tiflis yönetiminin sınıra asker yığdığını belirtti. Özellikle bölgenin enerji koridorları üzerinde yer alması paylaşılamamasına neden oluyor.