kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kendine güvenen cesur kadınlara hitap ediyoruz!

ECE SARUHAN
Londra kökenli kuaför salonu Toni&Guy'ın Ortaköy şubesinin işletmecileri Mesut Yalçınkaya ve Ufuk Bayırlı; marjinal bir tarzları olduğunu söylüyor: Biz bu yüzden daha çok genç kitlelere, özellikle de kendine güvenen cesur kadınlara kitap ediyoruz..
Toni&Guy, Londra kökenli bir kuaför salonu. Sıradışı saç tasarımları sayesinde kısa zamanda Avrupa'nın değişik kentlerinde şubeleri açıldı. Bu kentlerin arasına 2004 yılında İstanbul da katıldı. Firmanın İstanbul'daki son şubesi geçtiğimiz aylarda Gülay Yüksel tarafından Ortaköy'de açıldı.

AKIL YAŞTA DEĞİL, BAŞTA!
Ortaköy Toni&Guy'ı 26 yaşındaki Mesut Yalçınkaya ile 24 yaşındaki Ufuk Bayırlı işletiyor. Salondan içeri girildiğinde tüm kadronun çok genç isimlerden oluşması dikkat çekiyor. Genç ve dinamik bir ekip olmanın, kendilerini rakipsiz kıldığını söyleyen Yalçınkaya ve Bayırlı; "İnsanlar yaşımızdan dolayı önce bize kuşkuyla yaklaşıyor. Ancak yaratıcılığımızı keşfettiklerinde, 'Akıl yaşta değil, baştaymış' diyorlar" diye konuşuyor.

* Gördüğüm kadarıyla burada çok genç bir ekip var. Bu, özellikle yaratılmış bir konsept mi?
Mesut Yalçınkaya:
Evet. Müşterilerimiz de daha çok gençlerden oluşuyor zaten. Ortaköy'de iyi bir salona ihtiyaç vardı; biz de genç ve dinamik bir ekiple bu açığı kapatmaya çalıştık.
Ufuk Bayırlı: Görsellik müşteriler için çok önemli. O yüzden genç bir kadro kurmaya özen gösterdik. Ben henüz 24 yaşındayım, Mesut Bey ise 26 yaşında. Marifetin yaşta değil, başta olduğunu herkese göstermek istiyoruz.

* Sonbahar-kış sezonunda saçlarda hangi renkler moda olacak?
M.Y.:
Yazın tüm bayanlar açık renk saçlara yöneldi ama kış sezonunda saçlar koyulaşacak. Kahve tonları, kumral-bakırlar, çok dipten olmayan bölgesel röfle ve ışıklandırmalar çok moda olacak. Ama zirvede; doğal görünümlü kahve tonlardaki saçların üzerine yapılan ışıklandırmalar yer alacak.

* Gençlerin uçuk istekleri oluyor mu?
U.B.:
Bir keresinde yurtdışında yaşayan bir Türk müşterimiz geldi. "Ben İngiltere'de yolda yürürken yanıma gelip bana, 'Bu saç kesimi Toni&Guy'a mı ait?' diye sorulmasını istiyorum" dedi. Kendini tamamen bana bıraktı. Omuz boyunda olan saçının sol tarafını kısacık kestim. Sağ tarafı ise uzun bıraktım. Bir de önüne derin makas maddeleriyle çok keskin bir ovallik verdim. "İşte bu!" dedi.

* Büyük cesaret! Benim saçımı böyle kesseniz, oturup ağlardım herhalde
M.Y.:
Bir keresinde de saçları siyah ama tepe bölgesi pembe olan bir müşterimizin saç rengini sadece bir seferde beyaza yakın bir sarıya çevirdik. Bizim bütün modellerimizde böyle bir iddia ve marjinallik var. Geçen sezon pembe ve mor çalışmalarımız çok vardı mesela.
U.B.: Kendine güvenen, cesur genç kadınları salonumuza bekliyoruz. (Gülüyor)

*
Kuaförlerin kadınlar üzerinde psikolog etkisi yarattığı fikrine katılıyor musunuz?
M.Y.:
Tabii. Bayanlar ne zaman kendilerini kötü hissetseler, kendilerini kuaföre atıyorlar. Bu şekilde mutlu olmaya çalışıyorlar. Kendilerindeki değişimi görünce de gerçekten çok mutlu oluyorlar. Bu çok büyük bir rahatlama yolu onlar için.
U.B.: Bazen ağzımızdan çıkan bir cümle ya da yaptığımız ufak bir işlem bile müşterimizin moralinin düzelmesini sağlayabiliyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor.

ERSOY'A TOPUZ YAPAYIM

* Daha yolun çok başındasınız? Kendinize örnek aldığınız ya da rakip gördüğünüz kimse var mı?
U.B.:
Bizim kendimizden başka rakibimiz yok.
M.Y.: Buraya gelen müşteriler bizim yaşımıza inanamıyor. Biz buraya çok büyük elemelerden geçerek seçildik ve çok başarılı olacağımıza inanıyoruz. Genç olduğumuz için bize kuşkuyla, güvensizlikle yaklaşanlar oluyor ama yaptığımız işi görünce çok şaşırıyorlar.

* Birbirinizi rakip olarak görüyor musunuz peki?
U.B.:
Mesut Bey'in yaptığı saçların tarzı benim gerçekten çok hoşuma gidiyor. Çok iyi saç tarıyor.
M.Y.: Ben ileride Türkiye'nin Toni&Guy'ı olmamızı çok isterim. Mesut&Ufuk diye herkes bizi konuşsun.
U.B.: Biz genç ve yenilikçi insanlarız. Çok iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz.

* Saçlarını yapmayı en çok arzuladığınız ünlü kim?
M.Y.:
Angelina Jolie. Ona çok güzel topuzlar ya da dağınık saçlar yapabilirdim. Bir de Rihanna'nın saçının yaratıcısı ben olmak isterdim. En büyük hayalim; bir gün böyle herkesin konuşacağı bir saç yaratabilmek.
U.B.: Rihanna'nın saçı kendisi henüz o modeli kestirmeden önce Toni&Guy'ın klasik modelleri arasında vardı zaten. Çok ilginç bir model de değil aslında ama yüzü güzel kadınlara çok yakışıyor. Ben de Bülent Ersoy'un saçlarını yapmak isterdim. Ben topuzda çok iyiyimdir. O da topuzu çok seviyor, topuzlarını yapmak isterdim.
Haberin fotoğrafları