kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

İmparator çorbası

Tencerede yağ, un ile birlikte kavrulur. İçine et suyu ilave edilip, kaynatılır. Bir süre sonra içine haşlanmış et ve süt eklenip, 10 dakika daha haşlanır. Diğer yanda yumurta ile krema çırpılır. Yavaş yavaş çorbaya ilave edilip, 5 dakika pişirilir. Ateşten alınan çorba, kıyılmış maydanoz ve bademle birlikte servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı krema
* 4 su bardağı et suyu
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı sotelik et haşlanmış
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı badem
* 1 adet yumurta
* Tuz
* Karabiber

Fırında hindili sigara böreği
Soğanlar ve hindi kıyma bir tavada bir ya da iki kaşık suyla, çatalla ezmek suretiyle kavrulur. İçine tuz ve karabiber eklenip, soğumaya bırakılır. Diğer taraftan iki kat yufkanın arası zeytinyağıyla yağlanır. Ortadan kesilip, geniş kenarına hindi kıymalı içten yerleştirip, rulo haline getirilir. Daha sonra bunlar 7-8 santim boyunda sigaralar halinde kesilir ve yağlanmış bir tepsiye dizilir. Yufkaların hepsi bu şekilde hazırladıktan sonra, tereyağı kızdırıp üstünden gezdirilir. Daha önce ısıtılan fırında üstleri kızarana kadar pişirilip, sıcak olarak servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 kilo baklava yufkası
* 750 gr. hindi kıyma
* 4 adet ince kıyılmış orta boy soğan
* 250 gr. tereyağı
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber

Kaytan kebabı
Yağ, tarçın ve karanfil karıştırılır. Soğanlar rendelenip, suyu sıkılır. Soğan rendesi ile et iyice ovulur. Yağlı karışıma karıştırılıp, fırın tepsisine konulup, pişirilir.

MALZEMELER
*
500 gr. koyun eti veya hindi eti kemiksiz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 adet soğan
* Tuz
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı yenibahar
* Yarım çay kaşığı karanfil
* 1 çorba kaşığı tereyağı