kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Küçük Madeleine'ni çocuk şebekesi mi kaçırdı

Yeni Haber
Portekiz'de kaybolan 4 yaşındaki İngiliz kızı Madeleine McCann'in, uluslararası bir pedofili şebekesinin talimatıyla kaçırıldığı iddia edildi.

Yeni açıklanan belgelere göre bir muhbir, Madeleine'nın Portekiz'de ailesiyle tatil yaptığı sırada bir gözcünün fotoğraflarını çektiğini ve bu fotoğrafları Belçika'daki şebeke elemanlarına gönderdiğini söyledi. Çetenin de 3 gün sonra, 3 Mayıs 2007'de çocuğun Praia da Luz'a bağlı Algarve tatil yöresinden kaçırılması talimatını verdiği belirtildi.

Scotland Yard'ın bu bilgiyi Madeleine'nin ailesinin yaşadığı Leicestershire'deki meslektaşlarına e-posta yoluyla gönderdiği, bilginin daha sonra Portekiz'deki dedektiflere iletildiği kaydedildi.

Gönderilen e-postada, "istihbarat kaynaklarının, Madeleine'nın kaçırılmadan 3 gün önce Belçika'daki pedofili şebekesinin küçük bir kızın kaçırılması talimatını verdiğini gösterdiği" ifade edildi. Bu şebekeyle bağlantısı olan bazı kişilerin Maddie'yi gördüğü, fotoğrafını çekip Belçika'ya gönderdiği, müşterilerin küçük kızı uygun bulmasının ardından da kaçırıldığı belirtildi.

Scotland Yard sözcüsü ise e-postayla bir bilgi gönderdiklerini doğruladı, ancak bilginin içeriğiyle ya da bu iddianın ne kadar gerçek olduğu ve ne kadar ciddiye alındığı konularında açıklama yapmadı.

Metropolitan polisince yapılan bir açıklamada da Scotland Yard ve yardımcı birimlerin, Madeleine McCann'le ilgili doğrulanmamış bir bilgi aldığı ve bu bilgiyi 4 Mart 2008'de Leicestershire polisine ilettiği kaydedildi.

3 Mayıs 2007'de ailesiyle tatil yaptığı Portekiz'de doğum gününe birkaç gün kala kaybolan 4 yaşındaki Madeleine'dan bir daha haber alınamamış, ailenin de suçlandığı olay dünya kamuoyunca yakından takip edilmişti.

Portekiz Başsavcısı Fernando Pinto Monteiro, davanın henüz kapanmadığını ancak kanıt yetersizliğinden düşebileceği uyarısında bulunmuştu.

AA