kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Endonezya'da şiddetli deprem

Yeni Haber
Endonezya'nın doğusunda şiddetli bir deprem meydana geldi. Yetkililer, depremin aletsel büyüklüğünün 6.6 olduğunu bildirdi.

Endonezya'nın Sumbawa Adası'nın 51 kilometre kuzeydoğusundaki deprem, yerel saatle 05.41'de yaşandı. Yerkabuğunun 10 kilometre derinliğinde oluşan 6.6 büyüklüğündeki depremin herhangi bir hasara yol açıp açmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, şuana kadar tsunami uyarısında bulunulmadığı bildirildi.

Pasifik Okyanusu'nda bulunan Endonezya, Ateş Çemberi olarak bilinen, kıtaların birleşme noktasında yer alması sebebiyle çok sayıda sismik ve volkanik hareketlilik yaşıyor. 2004 yılı Aralık ayında ülkede meydana gelen 9.1 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami, yalnızca Aceh bölgesinde 177 bin kişinin ölümüne neden olmuştu.

YAKLAŞIK 1200 BİNA ZARAR GÖRDÜ, 5 KİŞİ YARALANDI

Endonezya'nın doğusundaki Sumbava adasında bu sabah meydana gelen deprem nedeniyle yaklaşık 1200 binanın hasar gördüğü, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Deprem kriz merkezinden Rustam Pakaya, sabah 06.41'de (TSİ 01.41) kıyıdan açıkta meydana gelen 5,7'lik depremin ardından çöken çatı, duvar ve sağa sola savrulan objeler nedeniyle 5 kişinin hafif yaralandığını, şu ana kadar can kaybı olmadığını söyledi.

Pakaya, yaklaşık 1200 ev, cami, dükkan ve okulun da depremde zarar gördüğünü, bu binalardan 500'ünde ağır hasar olduğunu kaydetti.

Aktif deprem fay hattında bulunan Endonezya'da Aralık 2004'te meydana gelen şiddetli deprem ve ardından oluşan tsunami birçok ülkeyi vurmuş, 230 bin civarında can kaybına yol açmıştı.

AJANSLAR