kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon sanıkları, Silivri cezaevi yolcusu

Yeni Haber
48'i tutuklu 86 şüphelinin bulunduğu Ergenekon davasında tutuklu bulanan sanıkların, duruşma öncesi yüksek güvenlikli Silivri Cezaevi'ne nakledilecekleri öğrenildi.

Silivri Cezaevi'nde Ergenekon sanıklarının yargılanacağı duruşma salonuna kamera sistemi kurulacağı ve duruşmaların kayıt altına alınacağı da belirtildi.

1 Temmuz'da, aralarında emekli orgenerallerin de bulunduğu operasyonda tutuklu olanlar dışında, daha önce yapılan operasyonlarda 49 şüpheli tutuklanmış, işadamı Kuddusi Okkır'ın ölümüyle tutuklananların sayısı 48'e düşmüştü. "Ergenekon Terör Örgütü" kurdukları iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanacak olan sanıklar, ilk olarak 20 Ekim tarihinde hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan "Ergenekon" iddianamesini kabul eden İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesi 20 Ekim'de yapılacak duruşma öncesi, Silivri Cezaevi'nde de bazı hazırlıkların yapılması yönünde talimat verdi.

300 KİŞİLİK SALON HAZIRLANIYOR

Ergenekon sanıkları için yoğun güvenlik önleminin alınacağı cezaevine, sanıkların ne zaman nakledileceğine de mahkeme karar verecek. Yaklaşık 300 kişinin izleyici olarak gireceği duruşma salonunda kurulacak olan kamera sistemi ile tüm duruşma kayıt altına alınacak.

(ANKA)