kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Saadet Partisi kongreye gidiyor

Yeni Haber
Saadet Partisi'nde kongre hazırlıkları devam ederken partinin öne çıkan isimlerinden Numan Kurtulmuş da genel başkanlık için çalışmalarına hız verdi.

Kongre için Necmettin Erbakan'ın da onayını alan Kurtulmuş'un Ağustos ayında kongre yapılması teklifi kabul edilmedi. Kongre tarihi olarak Ekim ayı düşünülüyor.

Saadet Partisi'nde uzun süreden beri devam eden genel başkanlık düğümü Ekim ayında yapılması beklenen kongreyle çözülecek. "Yenilikçi kanat" olarak adlandırılan ve başını Numan Kurtulmuş'un çektiği ekip, parti yönetiminden memnun olmayanlar ile yeni bir lider arayışı içinde bulunan Saadet Partililer arasında destek buldu.

PARTİ İÇİNDE KURTULMUŞ'A DESTEK ARTIYOR

Uzun süreden beri parti içinde ciddi bir destek bulmasına karşın Erbakan engelini aşamayan Kurtulmuş'un Erbakan'la görüştüğü belirtiliyor. Bu görüşmede Kurtulmuş'un genel başkan adaylığına karşı olan Erbakan'ın desteğini alarak bu engeli ortadan kaldırdığı öne sürülüyor.

Kulislere göre, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ın yeniden aday olması beklenmiyor. Kutan'ın aday olmaması parti içinde Kurtulmuş'a olan desteği artırıyor. Partinin ağır toplarından Şevket Kazan, Fehim Adak, Lütfü Esengün ve Ertan Yülek gibi isimlerin de Numan Kurtulmuş'a tam desteklerini açıklamasalar bile muhalefet etmekten vazgeçtikleri kulislerde konuşuluyor. Milli Görüş hareketinin ve Saadet Partisi'nin önemli isimlerinden biri olan Oğuzhan Asiltürk'ün ise Kurtulmuş'a olan muhalefeti sürüyor. Asiltürk'ün yanı sıra GİK üyesi bazı isimler de halen Kurtulmuş'a muhalefet ediyor.

AĞUSTOS'TA KONGRE KABUL EDİLMEDİ

Kurtulmuş'un bu desteğe karşı bu ay içinde kongre isteği ise kabul edilmedi. Geçen hafta yapılan GİK'te bu konuda tartışmalar yaşanırken kongre tarihinin belirlenmesi için bir komisyon oluşturuldu. Komisyon çalışmalarına devam ederken kongre için Ekim ayının düşünüldüğü öğrenildi.

(ANKA)