kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GÜRCAN BİLGİÇ

Gelişen Fenerbahçe

MTK maçı sonrası F.Bahçe'nin iyi oyununu gölgeleyen yorumların başında Macar ekibinin amatör takım görüntüsünde olduğu geliyordu. Bakış açısına göre fikir 'yanlış' değil. Ama Macarları kendi sahalarına hapsedip, özellikle son yarım saat içinde çaresiz bırakan istek, kazanma arzusu ve disiplin iradesi göz ardı edilirse, yazık olur.
F.Bahçe'yi geçen senelerden farklı kılan, oyun karakteri olacak. 9 kişinin otomatiğe bağlanmış gibi geriye, topun arkasına koşması bu sezonun değişmeyecek görüntüsü olacak. Defansın sürekli öne çıkarak oyun alanını daraltmak istemesi de çağdaş futbolun gereği. Problem önde basmakta. Hücum presinin organize olduğu ve bu baskıyı yapacak oyuncuların yeterliliği tartışılır. Bu düzeni işletecek temel, bunu iyi yapmak ve başarmaktan geçiyor. Liglerin başlamasına kadar geçecek üç haftalık süre içinde bu görüntünün gelişeceğini umuyoruz. Çünkü F.Bahçe kadrosu 'oynayamaz-yapamaz' denilen her şeyi başarabilecek yetenekte oyunculardan oluşuyor.
Aragones de onlardan bunu isteyecek. Yaparlarsa onbirde kalacaklar, yapamazlarsa yerlerine başkaları geçecek.

YABANCIYA GEREK KALMAZ
Emre'nin gelişi, alınacağından bahsedilen ön liberonun katılımı ile kadro yapısında eksiklerin azalacağı muhtemel. Ancak Selçuk'un hızlı yükselen ivmesi de var. Temposunu arttırır, daha çabuk ve garanti oynamaya başlarsa, bu sorunun varlığını herkes unutur. Selçuk oynadıkça gelişen bir oyuncu ve Avrupa Şampiyonası gösterdi ki, bizim futbolcularımızın kalitelerini çok küçümsüyoruz. Herkesin burun kıvırdığı Semih'in durumu ortada. Elde edecekleri şans sayısı artar, kafaları rahatlarsa F.Bahçe kadrosu yabancı transferine sebep olamayacak çıkışı gösterir.
Ve son gelişme... İspanyol mahkemelerinden sonra Avrupa Toplulukları Mahkemesi de, Türkiye gibi Avrupa Ekonomik Topluluğu (CEE) ile anlaşması olan ülkelerin oyuncularının AB statüsünde oyuncu sayılmasına karar verdi. Uluslararası ilişkilerde 'karşılıklılık' esastır. 6 artı 2 gibi 'abuk' bir yabancı uygulamasını gürbüz çocuk gibi büyütürken; Federasyon'un ve kulüplerin bu gelişmeler ışığında hukukçuları toplayıp, bir karara varması gerekebilir.