kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kamyonun çarptığı araç turist doluydu

Erdoğan CANKUŞ SABAH
Ölüdeniz'de freni boşalan kargo kamyonu Hollandalı turistleri havaalanına götüren araca arkadan çarptı. Altısı turist sekiz kişi yaralandı..
Muğla Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinden Çalış Plajı yönüne dün sabah ev eşyası taşıyan Sabri Korkut (54) idaresindeki özel kargo kamyonunun freni boşalınca feci bir kaza yaşandı. Kamyon, Taşyaka Kavşağı'nda Dalaman Havaalanı'na turist götürürken kırmızı ışıkta bekleyen Metin Karadere'nin (40) kullandığı minibüse arkadan çarptı. 6'sı turist 8 kişi yaralandı.

ELİ BİLEĞİNDEN KOPTU
Kazada, minibüste bulunan 6 Hollandalı turist ile kamyon şoförü ve kamyonda yolcu olarak bulunan 1 kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahale ambulansta yapılırken, kazanın etkisiyle şoka giren turistler birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Kamyonda yolcu olarak bulunan Celal Çamaş'ın (48) sağ eli bileğinden koptu. Ayakta tedavi edilen kamyon şoförü Sabri Korkut, Çalış Plajı'na ev eşyası götürdüğünü, kamyonun bir anda freninin boşaldığını belirterek, çok üzgün olduğunu söyledi. Turist taşıyan minibüs şoförü Metin Karadere ise Dalaman Havaalanı'na Ölüdeniz'deki bir otelden aldığı turistleri götürdüğünü belirterek, "Kırmızı ışıkta beklerken kamyon arkadan çarptı. İşe bugün başlamıştım. Bu şirkette ilk işimdi. Turistleri saat 11.30'daki Hollanda uçağına götürüyordum" dedi. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.