kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Savaştan uzakta barış için futbol

Merve KOCACENK HABER MERKEZİ
Yedi ülkeden 120 çocuk, Riva Düş Köyü'nde barış için futbol oynadı. Iraklı çocuklar savaştan uzak 5 gün özgürce koşturdu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Savaştan uzakta barış için futbol
Yedi ülkeden toplam 120 çocuk arasında 12'si diğerlerinden çok farklı. Onlar Irak'tan gelen yaşları 12 ile 15 arasında değişen Türkmen çocukları. Beş gün de olsa bomba, mermi seslerinden ve ölümden uzak korkusuzca koştular, huzur içinde uyudular ve savaştan korkmadan futbol oynadılar. Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi'nin ikinci kez düzenlediği "İstanbul Riva Düş Köyü Uluslararası Festivali" yedi farklı ülkeden 120 çocuğu Riva'da buluşturdu. Rusya, Ukrayna, KKTC, Gürcistan, Irak, Almanya ve Türkiye'den çocuklar futbol, yüzme, resim ve akşam oyunları gibi aktivitelere katıldı farklı ülkelerden gelen yaşıtlarıyla tanışma fırsatı buldu. Festivalin en ilgi çekici konukları ise Iraklı Türkmen çocuklar oldu. Çoğu ilk kez kendi ülkelerinden farklı bir yerde bulunmanın heyecanını yaşayan çocukları diğerlerinden ayıran savaşı yaşamaları oldu.

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE
Iraklı çocukların antrenörlüğünü yapan Türk Dili Öğretmeni Kazım Kerküklü çocukların Türkiye'de olmasının onları savaş ortamından uzaklaştırarak, güven verdiğini söyledi. Çocukların Irak'ta futbol oynamak için sahalarının bile olmadığını vurgulayan Kerküklü, "Çocuklar burada doyasıya ve korkusuzca eğlendi. Çocuklar sokaklarda bu kadar rahat değiller. Toprak sahalarının yanından tanklar geçiyor. Bomba sesleri, elektrik kesintileri, can güvenliğinin olmaması özellikle ülkemizdeki çocukları çok olumsuz etkiliyor. Onlar futbol bile oynayamıyor. O atmosferden kurtulmaları için çocukları getirdik. Hatta birinin babasının arabası ateşe verilmiş, 5 günlük bu gezide moralleri bozulmasın diye söylemedik" diyor.
Haberin fotoğrafları