kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bu akşam ENBE'nin konuk sanatçıları arasında Mustafa Ceceli ve Meyra olacak.

Müzik yaparken egomuzu kapıda bırakıyoruz!

ÖZLEM AVCI MAGAZİN
Yıl sonuna doğru yeni albüm çıkarmayı planlayan ENBE Orkestrası bu akşam Rumeli Hisarı'nda müzik ziyafeti çekecek. Orkestranın şefi Behzat Gerçeker, "Egoları yüksek insanlarız ama müziğimizi yaparken onları kapıda bırakmayı biliyoruz" diye konuştu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Müzik yaparken egomuzu kapıda bırakıyoruz!
İlk albümlerinin 200 bin adetlik satışıyla büyük sükse yapan ENBE Orkestrası, bu akşam Rumeli Hisarı'nda hayranlarıyla buluşacak. Behzat Gerçeker'in şefliğinde müzik yapan 15 kişilik orkestranın konserine; albümlerinde 'Unutamam' şarkısını seslendiren Mustafa Ceceli ile ünlü popçu Meyra da konuk sanatçı olarak katılacak. Mustafa Ceceli'nin doğum gününe denk gelen konsere Sezen Aksu'dan da bir sürpriz bekleniyor. Behzat Gerçeker'le, ENBE Orkestrası'nın müzik rotası ve bu akşamki konserleri hakkında konuştuk.

* Bu akşam Rumeli Hisarı'ndasınız...
Evet, bizim için önemli olan ilk açık hava konserini Kuruçeşme Arena'da yaptık ve seyircilerin büyük ilgisiyle karşılaştık. Rumeli Hisarı'nda da çok önemli müzisyenlerle sahnede yer alacak olmak bizi çok mutlu ediyor. Biz müzikseverlere farklı bir gözle bakıyoruz. Onlara eğlence dolu dakikalar yaşatmak istiyoruz. Dans, şov ve eğlence olacak. Dinleyicilerin kalplerini fethedeceğiz.

LEZZETLİ İŞLER YAPIYORUZ
* Konserinize katılacak konuk sanatçılar arasında kimler yer alacak?
Mustafa Ceceli ve Meyra olacak. Meyra farklı ses rengi olan bir sopranomuzdur. Kendi adına klarneti olan akademik profesyonel müzisyen Serkan Çağrı da bizimle birlikte olacak. Bunların dışında üç tane daha sanatçı misafirimiz var ama onlar da sürpriz olsun...

* Hülya Avşar'ı da davet ettiğiniz doğru mu?
Evet, kendisini misafir olarak davet ettik.

* ENBE Orkestrası'nın aryalardan popüler müziğe dönmesi yadırgandı mı?
Biz önceleri, bu müzikleri yaparken daha küçük kitleler tarafından tanınıyorduk. Daha büyük kitlelere ulaşabilmek için ortak bir müzikalite de buluşalım istedik. Albümün geneline bakarsanız müzikal kalitesinin farklı olduğunu görüyorsunuz. Etnik enstrümanlar da kullandık. Lezzetli bir şeyler yapmaya çalıştık. Sunum çok önem taşıyor. Her konserimizde insanları çok etkilediğimizden bahsediyorlar.

* Ekibiniz kaç kişi?
15 kişilik bir orkestramız var. Bu işin dünyada nasıl döndüğünü takip ediyoruz. İnsanları müzik ve dansla birlikte etkilemeyi amaçlıyoruz. Bu işin içinde şov büyük bir kısmı kaplıyor. Ekip olarak bunu hazırlıyoruz. 'Bir davette nasıl müzikler çalalım?' diye düşünüyoruz. Başarının en önemli sırrı müzikal programı ekiple birlikte yapmaktır. Organizasyonda yemek, sunum çok kötü olabilir ama müziğin kötü olma şansı yoktur. Bence en önemli başarı ENBE Ailesi'nin işlerini iyi yapmasıdır.

* Mustafa Ceceli ve Aslı Güngör'ün tanınmasında önemli bir etkiniz var. Aralarında sorun yaşanıyor mu?
Biz profesyoneliz. Albümümüzün içerisinde Türkiye'nin starları da var. Egoları yüksek insanlarız ama müziğimizi yaparken egoları kapıda bırakıyoruz. Birçok dünya starıyla çalıştım. Onlardan, her şeyden önce profesyonelliği öğrendim.

YENİ ALBÜM ARALIK SONU
* Bu yıl pek çok ödül aldınız. Peki seneye de iddialı mısınız?
Her zaman daha iyisini yapmak zorundayız. Türkiye'de çok genç bir nüfus var ama kimse onlara yönelmiyor. Ben onları yakalamak istiyorum. Birlikte çalıştığım arkadaşlarım gelecekte çok iyi işlere imza atarlarsa bunun mutluluğu bana yeter. Ego ve kompleksim olmadığını da herkes anlamış oldu. Aralık sonu gibi yeni albümümüzü çıkartacağız. Eylül ayında stüdyoya gireceğiz. Birçok bestecinin eseri var. Besteciler az olduğu için müzik piyasası bu noktaya geldi. Sezen Aksu, Bülent Özdemir, Şehrazat ve unuttuğum birkaç isim daha var. Çok üretilirse iyi işler yapılır. Asıl sorun bestecilerimizin azlığı ve olan müzisyenlere de yeterli derecede önem gösterilmemesidir. Yapımcılar insanları dijital ortamlardan yakalıyor.

* İlk albümünüzle ne kadar satış yaptınız?
200 binin üzerinde oldu. Bir kapı araladığımızın farkındayım. Beş yaşında müziğe başladım ve kendimi geliştirdim. Kayahan, Leman Sam, Nilüfer gibi isimlerin orkestrasında çalıştım. Kendimi müzikal anlamda yetiştirdim ve iyi bir şeyler yapacağıma inandığım anda bu albümü yaptım. Şimdi de ENBE'nin albümlerini yaparken kararları ben veriyorum. Onlara kendilerini göstermeleri için bir şans veriyorum.

POLEMİKLERE GEREK YOK
* ENBE'nin önümüzdeki dönemler için hedefleri nelerdir?
Kendi müziklerimizi yapıp, dünyadan bir starı da içimize alarak dünya platformuna girmeyi hedefliyoruz. İbrahim Tatlıses, Ferhat Göçer ile ENBE müziklerini dünya platformuna taşımak istiyoruz. Bunlarla bizim solistlerimiz dünya müzik platformuna girmiş olacak.

* Albümleri çıkınca her sanatçı basında yer almaya çalışıyor. Sizin tutumunuz nedir?
Sadece iyi iş yapma taraftarıyım. Biz de daha popüler olmak isteriz ama sabah programlarına katılarak değil! Biz müziklerimizle ekranlarda olmak istiyoruz.
Haberin fotoğrafları