kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Adil Serdar Saçan

Bağlamacılar aranıyor

Abdurahman ŞİMŞEK-Hayati ARIGAN SABAH
Eski Kaçakçılık Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın "Veli Küçük'le aralarını düzeltebilmek için cip hediye etmek istediler" dediği polis müdürlerinin kim olduğu merak konusu..
2001'de yılında Tuncay Güney'i sorgulayarak Ergenekon yapılanmasını tespit ettiği halde soruşturmayı örtbas etmekle suçlanan eski İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, 2001 başlarında emekli tuğgeneral Veli Küçük ile arası açılan bazı polis müdürlerinin Küçük'e, Tuncay Güney aracılığıyla bir "cip hediye etmek" istediklerini açıkladı. Dün Milliyet gazetesine konuşan Saçan, "Bunlar Küçük'e, Tuncay Güney aracılığıyla bir cip hediye etmek istiyorlar. Veli Küçük kabul etmiyor. Güney ve Ümit Oğuztan arkadaşlarıyla sahte plakalı evrakla bu cipi satmaya kalkınca, şikayet üzerine yakalanıyorlar" dedi. Saçan'ın yaptığı bu açıklamadan sonra, sözünü ettiği emniyet müdürlerinin kim olduğu sorusu gündeme geldi. Saçan'ın bu polis müdürlerinin kim olduğunu açıklamasının, soruşturmanın genişlemesi açısından da kritik bir öneme sahip olduğu belirtiliyor.

KÜÇÜK'TE ÇIKAN BELGEDEKİ İDDİALAR
Öte yandan soruşturma kapsamında emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde yapılan aramada ele geçirilen belgeler arasında, "Adil Serdar Saçan ile ilgili derlenen belgeler" bölümünde ilginç iddialar yer alıyor. Küçük'ün, Saçan hakkında "mal varlığı ve rüşvet" iddialarıyla ilgili bir araştırma yaptırdığı, mahkemeye sunulan deliller arasında. Küçük'ün JİTEM'e takip ettirerek elde ettiği bu bilgileri Saçan'a karşı tehdit unsuru olarak kullandığı, bu tehdidin iletilmesine de G.K isimli bir gazetecinin aracı olduğu iddia ediliyor. G.K.'nin Saçan'a verdiği bilgi notlarında, Ray- Ban gözlüklerinin sahibi Selim Tekdirlik'in oğlunun kaçırılması olayının aydınlatılması karşılığında 500 bin dolar aldığı bilgilerine yer verildiği iddia edildi.

'PAZARLIK YAPTI' İDDİASI
Emekli general Veli Küçük'ün evinden çıkan ve iddianamede de yer verilen dosyada Saçan'ın Levent ve Beykoz'da kayınpederinin üzerine kayıtlı 2 dairesinin bulunduğu, inşaatı tamamlanmakta olan bir villasının olduğu öne sürülüyor. Ergenekon savcılarının mahkemeye sunduğu delillerin 54. klasöründe de yer alan belgede, Saçan'ın, Otay Petrol'ün sahibi Faruk Otay'dan 4.5 milyon dolar, Nesim Malki cinayetinin bütün boyutlarını ortaya çıkarabilecek olan Erol Erkohen'e "yurtdışı yasağı" konulacağı bilgisinin verilmesi ve İsrail'e kaçması karşılığı 5 milyon dolar aldığı iddiası var. Saçan'ın ayrıca, Etiler'deki Dalmaz Center'ın kurşunlanma olayıyla ilgili olarak, organize suç örgütü lideri Osman Dönmez'le pazarlık yaptığı ileri sürülüyor.
Haberin fotoğrafları