kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TSK: Yorumlar hayal mahsulü

Genelkurmay Başkanlığı, son Yüksek Askeri Şüra(YAŞ) toplantısında ordudan ihraç kararı çıkmamasıyla ilgili başlatılan tartışma ve yapılan yorumlara "ihraç kararları, bazı kesimleri mutlu veya mutsuz etme amacına yönelik değildir "diyerek tepki gösterdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın gösterdiği tepkiden CHP de nasibini aldı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TSK ile AKP yakınlaşmasını ima eden sözleri üzerine ise, "siyasi parti temsilcisinin bu tür mesnetsiz yorumlara dayanarak TSK ile başka bir siyasi parti arasında yakınlık ilişkisinden bahsetmesi hazin bir iftira ve talihsiz bir değerlendirmedir" açıklaması yapıldı.

CHP NE DEMİŞTİ: CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu YAŞ'tan ihraç kararı çıkmamasını "Hükümet ile Genelkurmay arasında sıcak bir ilişki olduğu kanısındayım" diye yorumlamıştı.

GENELKURMAY'DAN YANIT: "Bir siyasi parti temsilcisinin, meslek yaşamı boyunca terör örgütlerinin hedefi haline gelen ve dört kez suikast teşebbüsüne maruz kalan Sayın Genelkurmay Başkanı için anormal bir fiyatla araç satın alındığı şeklindeki sözleri, mesnetsiz olduğu kadar ibret teşkil etme özelliği de taşımaktadır. Sayın Genelkurmay Başkanı'nın emeklilik döneminde korunması amacıyla, zırh korumalı bir araç satın alındığı doğrudur. Ancak, söz konusu araç kişisel bir araç değildir ve devlet malı olması nedeniyle her hangi bir gümrük ödenmeksizin alınmıştır. Satın alma işlemi, tamamen devletin yasal mevzuatı ve yerleşik kurallarına uygun olarak yapılmıştır. Ayrıca, aynı siyasi parti temsilcisinin bu tür mesnetsiz yorumlara dayanarak Türk Silahlı Kuvvetleri ile başka bir siyasi parti arasında yakınlık ilişkisinden bahsetmesi hazin bir iftira ve talihsiz bir değerlendirmedir. Genelkurmay, açıklamada ihraçlar konusundaki diğer yorumlara ise şöyle tepki gösterdi:

HAYAL MAHSULÜ: Basında bu duruma doğrudan veya ima yoluyla getirilmeye çalışılan açıklamaların tamamı hayal mahsulüdür. YAŞ kararlarını asılsız senaryolara bağlayan yorumlar, her türlü insani ve hukuksal bağlamda uygun ve makul olmayan yaklaşımlardır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin temeli olan disiplinden sarfınazar edilmesi veya bunun müzakere konusu yapılması asla söz konusu değildir. Bilinmelidir ki, Yüksek Askeri Şura'nın ihraç kararları, bazı kesimleri mutlu veya mutsuz etme amacına yönelik değildir.