kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeni Çıkan Albümler

Rebetiko sevenlere için...
Yunan müziğini dünyaya tanıtan sanatçılardan Glykeria'nın 'Best of Glykeria' adlı albümü AJS Müzik etiketiyle piyasaya çıktı. Rebetiko ve laika müziğinin yaşayan en önemli isimlerinden olan sanatçının albümünde en sevilen şarkılar toplandı. Glykeria albümde, Zülfü Livaneli'nin 'Leylim Ley' şarkısına da yer verdi. Şaşkın'ı ise İbranice yorumladı.

Buyurun horon tepmeye

Fuat Saka'nın yeni albümü 'Lazutlar 2008' Kalan Müzik'ten çıktı. İki yılda tamamlanan albümde, geleneksel Karadeniz halk şarkılarının yanı sıra; Fuat Saka'ya ait besteler de yer alıyor. Albüm, Karadeniz müziği tutkunlarına eğlenceli şarkılar sunuyor.

60'lı yıllar günümüze geliyor
1924 yılından günümüze kadar birçok önemli müzisyeni, sanatçıyı günümüze taşıyan ODEON, Türk Halk Müziği serisinin ilk solosu 'Nurettin Dadaloğlu-Odeon Yılları' albümünü 1960'lı yıllardan günümüze aktardı. Nurettin Dadaloğlu'nun eserlerinin yer aldığı albüm, Türk Halk Müziği şarkılarının 1960'lı yıllarındaki kayıtlarını günümüze taşıyor.

Anadolu ezgileri
Malatya/Arguvan yöresinin müzik kültürünü kendine özgü bir şekilde yorumlayan Muharrem Temiz'in son çalışması 'Kisb-i Kar' Kalan Müzik etiketiyle piyasada... Malatya/Arguvan yöresinden derlediği ezgileri seslendiren Temiz, farklı dönemlerde yaşamış ozanlardan seçtiği eserleri, sade bir düzenleme ile sunuyor.
Haberin fotoğrafları