kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ispanak da konserveye girdi

Yeni Haber
Türk Mutfağı'nda beğenilen bir çok çeşidiyle sofraların vazgeçilmezi olan ıspanak, artık konserve olarak her mevsim elinizin altında olacak. Penguen Gıda, soğanla zeytinyağında pişirilerek üretilen ıspanak konservesini, yemeğe hazır halde 520 gramlık cam kavanozlarda piyasaya sundu.

Pişince hacmi büyük ölçüde azalan ve özellikle ayıklanması ve yıkanması ile ev hanımları için problemli bir sebze olan ıspanağın konservesinin, sebzesi, yağı, yıkamaya harcanan suyu, pişirmede yanan ocağı, harcanan zamanı da gözönüne alındığında, hem çok pratik hem de çok daha ekonomik olduğu ortaya çıkıyor. Kalp dostu olduğu bilinen "sızma zeytinyağı" ile üretilen konserve, Vitamin A, Vitamin C, Demir ve Kalsiyum içeriyor.