kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alevler 5 gün sonra kontrol altında

Öner ŞAN - Hanım TÜRK Gürkan DÜZENLİ / SABAH
Antalya Manavgat'ta 5 gündür süren yangın, dün büyük oranda kontrol altına alındı. Serik ilçesinde kayıp olan ikinci kişinin de cesedi bulundu..
Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçtiğimiz perşembe günü başlayan son 30 yılın en büyük yangını, beşinci gün olan dün itibariyle büyük oranda kontrol altına alındı. Kumluca ilçesi sınırlarındaki Olimpos'ta cumartesi günü başlayan yangın ise kısmen kontrol altında. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde önceki gün başlayan yangın da büyük ölçüde kontrol altına alınırken, bir vadide devam ettiği için buraya arazözlerin giremediği ve havadan müdahale yapılabildiği bildirildi.

ALEVLER DİNİYOR
Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçelerinde 31 Temmuz'da başlayan orman yangını, beşinci gününde büyük oranda kontrol altına alındı. Önceki gece boyunca karadan müdahalenin sürdüğü yangına sabahın ilk ışıklarından itibaren 6 helikopter, 4 Türkkuşu, 2 amfibik uçak havadan müdahale etti. Yangının etkili olduğu Çardak köyünde karşı ateşle yangın durdurulup kontrol altına alınırken, Sağırin köyünün Kepez mahallesinde de ilerlemesi durduruldu. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, bölgenin yüzde 98'inde tehlike kalmadığını belirterek, rüzgârın ters esmesi durumunda Kepez ve Çardak'ta sorun yaşanabileceğini söyledi. Kumluca ilçesinin Yazır köyüne bağlı Olimpos'ta cumartesi günü başlayan yangın ise kısmen kontrol altına alındı. Önceki gün üç yönden kontrol altına alınan yangının, tek yönde yüksek kayalıklarda devam ettiği belirtildi. Yerleşim alanlarını ve pansiyonları tehdit etmeyen yangına 22 arazöz, 2 helikopter, 2 iş makinesi ve 200 işçiyle müdahale ediliyor.

BAŞBAKAN DA GİDİYOR
Beydağları-Olimpos Milli Parkı sınırlarındaki Olimpos'taki yangın 55 hektarı küle çevirirken, Manavgat bölgesinde ise Köprülü Kanyon Milli Parkı'na çok yakın bölgede yanan ormanın, milli parkın görsel güzelliğini olumsuz etkilediği bildirildi. Öte yandan Manavgat'ın Karataş köyünde köylüler, Denizli bölgesine ait bir arazözü, "Neden köylere zamanında müdahale edilmedi?" diye taşladı. Bu arada çok sayıda evin yandığı Serik ilçesine bağlı Karataş köyünde haber alınamayan ve kayıp olduğu bildirilen Osman Kahya'nın da cesedine ulaşıldığı kaydedildi. Böylece yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bugün Antalya'ya gelerek yangın bölgesinde incelemelerde bulunacağı belirtildi.

GENÇ ÇAMLAR YANDI
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Baharlar köyü ile Dikmeçınar mevkisi arasında önceki gün saat 17.00 sıralarında başlayan ve halen çıkış nedeni belirlenemeyen orman yangını da büyük ölçüde kontrol altına alındı. Sadece, arazözlerin giremediği bir vadiye havadan müdahale ediliyor. Yangınında 1993 yılında dikilen genç çam ağaçları da yandı. Yaklaşık 500 hektarlık dikim ve gençleştirme sahasını karaçam ve kızılçam türleri oluşturuyor.
Haberin fotoğrafları