kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Turnuva kültürü

Her hazırlık kampı döneminde aynı sorunu yaşıyoruz. Takımların çok uzak mesafelerde sıradan takımlarla maç oynamasına çözüm üretemiyoruz. Kimse bana güçsüz takımlarla yapılan maçlar için, "Büyük kulüpler futbolcuları sakatlanmasın ve yenildiklerinde moralleri bozulmasın" şeklinde bir bahane uydurmasın. Günümüz futbolunda kulüpler artık futbolcularla masaya imza günü oturuyor. İmza öncesi tüm görüşmeler futbolcunun menajeriyle yapılıyor.
Büyük kulüplerimiz sıradan takımlarla maç yapmaktan vazgeçmediği gibi güçlü takımların katıldığı turnuvalarda boy göstermek için çaba harcamıyor. Fatih Terim döneminde Galatasaray Amsterdam'da, Seefeld'de, Kopenhag'da turnuvalara katılmıştı.

HEP SIRADAN RAKİPLER
Son yıllarda Galatasaray'da turnuvaya katılma refleksi kayboldu. Uzun mesafelerde futbolcuya bıkkınlık ve yorgunluk veren sıradan takımlarla maç oynama kültürü oluştu.
Milan, Juventus ve Inter geçen hafta Geleneksel TIM Kupası'nda 45'er dakikalık maçlarla karşı karşıya geldi ve Milan şampiyon oldu. Moskova'da Lokomotiv Moskova'nın düzenlediği turnuvaya Chelsea, Milan ve Sevilla katıldı. Emirates Kupası'nda Real Madrid, Arsenal, Juventus ve Hamburg karşı karşıya geldi.

HEM İTİBAR HEM PARA
Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe sıradan takımlarla oynayacaklarına bu turnuvalara katılmak için turnuvayı düzenleyen organizatörlere başvurabilir. Ya da bireysel takılıp kendi adlarına bir turnuva düzenleyip bu takımlar davet edilebilir. Güçlü ve marka olmuş takımların katılacağı bir turnuva düzenlemek veya turnuvalarda yer almak hem itibar olur hem de televizyon ve reklam gelirleri düşünülürse deve yüküyle para da kazanılır .