kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Rekabeti yönetmek

Kamp dönemindeki hazırlık maçlarında skorlardan çok, oyuncuların performansı, mücadele gücü, oyun disiplini, birlikte hareket edip etmemeleri, yeni transferlerin takıma uyumu önemlidir. Hazırlık sürecinde Galatasaray'ın iyi çalıştığını, fizik olarak güçlendiğini Hoffenheim önünde gördük. Zaten bir Alman hocanın çalıştırdığı bir takımın fizik gücünün düşük olacağını düşünmüyorum.
Banko isimler olarak görülen Arda, Servet, Kewell, Lincoln ve Linderoth'un yokluğunda sahaya çıkan Galatasaray'da ciddi bir rekabetin yaşanacağını gördük. Bu rekabeti bakalım Skibbe yönetebilecek mi? Camianın havasını bilen ve oyuncuları iyi tanıyan Ümit Davala'ya da büyük düşecek. Forma bulamayan Davala'nın önüne dikilecek. Skibbe'nin de Davala'nın partnerliğine ihtiyacı var. Elinde iskeleti hazır bir kadro olmasına rağmen Skibbe'nin Galatasaray'a tam olarak hakim olmadığını görüyorum. Neden mi?
56.dakikada yapılan Hasan ŞaşNonda değişikliğine kadar birbirini tamamlayan, top rakibe geçtiğinde en az iki kişiyle basan, hücumdan geriye çabuk dönen mücadeleci ve uyumlu bir Galatasaray izledim. Bundan sonraki değişikler ise tam bir fiyaskoydu. Hazırlık maçlarında son 15 dakikada yapılan değişikliklere karşıyım, giren oyuncunun da bundan memnun olduğunu düşünmüyorum. Bu değişikliklerin "Gönülleri kırılmasın" diye yapıldığını düşünüyorum. Ayrı iki takım yaparsın ya da aynı anda 5 oyuncuyu birden oyuna alırsın.

KANATTA MACERA ARIYOR
Skibbe ne yaptı? Meira çıktı, Topal savunmaya geçti. Mehmet Güven ön libero oldu. Güven ilk 18'e bile girmez. Topal sakatlandı, gerçek stoper Murat girdi. Murat'ı alacaksan, Topal'ı defansa hiç çekme. Aydın boş alanı seven ve sağda oynayan bir isim. Hasan Şaş hep solda oynar. İkisi de ters tarafta oynayınca verimleri düştü. Aydın sağa geçince Sabri'nin de etkisi çoğaldı. Skibbe aynı yanlışı Kewell'e solda yer açmak için Arda'yı sağa çekerek yapıyor.
35'lik Emre Aşık'ı kutluyorum. İlk yarı rakibini takibi, kademeye girişi, ilk toplara müdahalesi mükemmeldi. Meira savunmaya güç katacak. Portekizli iki ayağını da kullanıyor ve bilerek görerek pas veriyor. Hücuma topla çıkışı da Popescu'yu andırıyor. Meira tam isabet.