kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Günün içinden

12 Dev Adam'ın rakibi ABD
2009 Avrupa Şampiyonası ön eleme maçlarına Çin'in Macau bölgesinde hazırlanan A Milli Basketbol Takımı, ilk hazırlık maçını bugün ABD ile oynayacak. TSİ 15:00'te başlayacak karşılaşmayı NTV Spor naklen yayınlayacak.

Ermenistan maçı 6 Eylül'de
A Milli Takımımız 2010 Dünya Kupası elemelerindeki ilk maçını 6 Eylül'de deplasmanda Ermenistan ile saat 19:00'da yapacak. Milliler, ikinci maçında 10 Eylül'de saat 21:00'de Türkiye'de Belçika, dördüncü maçında ise 15 Ekim'de saat 21:30'da deplasmanda Estonya ile karşılaşacak. Bosna Hersek ile yapacağımız 3. maçın programı ise henüz açıklanmadı. Bu arada Millilerin, 20 Ağustos Çarşamba günü Kocaeli İsmetpaşa Stadı'nda Şili ile yapacağı maçı Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan Anastassios Kakos'un yönetecek.

Basketbolda transfer yoğun

Beko Basketbol Ligi'nde transferde dün sıcak gelişmeler yaşandı. Türk Telekom, Panathinaikos'un 24 yaşındaki ABD'li forveti Kennedy Winston'ı renklerine bağladı. Beşiktaş Cola Turka da geçen sezon Ukrayna'nın BC Kyiv takımında oynayan ABD'li forvet Marcus Faison'la 1 yıllık sözleşme imzaladı. Siyah-beyazlılar, Efes Pilsen'in talip olduğu Preston Shumpert ile de sözleşme yenilemek üzere. Kepez Belediye ise Polonya'nın Slask Wroclaw takımının ABD'li forveti Torrel Martin ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Gaziantepspor, Lazio'yu yendi

Yeni sezona İtalya'da hazırlanan Gaziantepspor dün mini turnuvaya katıldı. Suudi Arabistan'ın Al Hilal takımına ilk 45 dakikada 1-0 yenilen Güney ekibimiz, diğer 45 dakikalık mücadelede İtalya'nın Seri A ekibi Lazio'yu İvan'ın golüyle 1-0 mağlup etti. Avusturya'da kamp yapan Bursaspor ise, Yunan ekibi AEK'ya 1-0 yenildi. Gergin geçen maçın tek golünü penaltıdan Brezilyalı ünlü futbolcu Rivaldo kaydetti. Patalya Cup Futbol Turnuvası finalinde ise Hacettepe'yi 4-0 yenen Gençlerbirliği kupanın sahibi oldu.

Güreşte gençler şampiyon oldu
İstanbul'da devam eden Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda Türk rüzgarı esiyor. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki organizasyonda grekoromen stilde Pekin Olimpiyat Oyunları'na da gidecek olan 120 kiloda Rıza Kayaalp dünya şampiyonu oldu. 55 kiloda Harun Bozoğlu da bronz kazandı. Grekoromen stilde toplamda 3 altın ve 3 bronz madalya kazanan Türkiye 59 puanla takım halinde şampiyon oldu.

Diyarbakırspor kan ağlıyor

2005-2006 sezonunda Bosna Hersekli futbolcu Mikiç'in tranfer ücretini ödemediği için FIFA tarafından 6 puanı silinen Diyarbakırspor'da sıkıntılı günler bitmiyor. Başkan Adnan Öktüren, 220 bin euro para cezasının 20 gün içinde ödenmemesi durumunda kulübün bir alt kümeye düşürüleceğini açıkladı. Kararın Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirildiğini söyleyen Öktüren, "Diyarbakır'ın zarar görmemesi şehrin ileri gelenleri göreve çağırıyorum" diye konuştu.

Triatlona Eğirdir desteği
Triatlon Federasyonu ile Eğirdir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri Avrupa Kupası'na dünyanın dört bir yanından 30 ülke katılıyor. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "4 yıldan beri müsabakalar yapıyoruz. Bu da Eğirdir'in tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Triatlon Federasyonu Başkanımız Halil Kılıçoğlu ve bütün yönetime teşekkür ediyoruz" dedi.

110 yıllık geleneği sattılar!
İspanya'da Bask bölgesi takımı Athletic Bilbao 110 yıllık geleneğini bozdu. Formasına reklam almayan Bilbao, Petronor ile yıllığı 2 milyon eurodan 3 yıllık sözleşme yaptı. Bilbao prensip gereği kadrosunda yabancı futbolcu da bulundurmuyor. Formasına reklam almayan Barcelona da yardım amaçlı olarak formasına UNICEF reklamı almıştı.
Haberin fotoğrafları