kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gayet olumlu

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe, Macaristan'ın MTK Budapeşte takımını 2-0 yendi.

GÜRCAN BİLGİÇ: HEM YENİ HEM KEYİFLİ (SABAH)


Büyük bir iştahla başladılar oyuna.İlk resmi maçın baştan sona görüntüsü içinde, hazırlık maçlarındaki prangalar yoktu. Yıllardır hasret içinde beklediğimiz, 'hele şükür' kararıydı bu. F.Bahçe'yi her açıdan üstün kılan taktik kararın perde arkasında, rakibin net analizi ve kendi takımının doğru tartımı yatıyordu.

*MAÇTAN KARELER

Macar şampiyonunu 90 dakika sıfır isabetli şutla bırakacak kadar dikkatli oynayıp, istekle geri koşan bu takımın elbette eleştirilecek yönleri var. Ama daha yolun çok başındalar. Lige ve gerçek finalleri oynamaya daha bir ayları var. Gelişecek ve hatalarını en aza indireceklerdir. En azından 'tutucu' olmasına rağmen, taktik esnekliğe sahip bir teknik adamları var.
Ve Emre Belözoğlu... Tiyatroda, oyunun lokomotif oyuncularına bahşedilen 'antre (giriş)' alkışını alarak Saracoğlu'na ayak bastı. F.Bahçe taraftarı Emre'yi bağrına çok sıcak ve samimiyetle bastı.
Bu sezon güzel şeyler yazacağız galiba. Haydi hayırlısı...

ÖMER ÜRÜNDÜL: FENER VİTES YÜKSELTTİ (SABAH)

Fenerbahçe sezonun erken ilk ciddi sınavında genelde olumlu bir futbol sergiledi. Öncelikle geçen seneye göre çok daha tempolu ve çabuk oynuyorlar. Karşı atak başlangıçlarında da takım halinde rakibi bozuyorlar.

Aragones'in kısa süredeki en büyük katkısı, Zico dönemine göre takımda ciddi bir vites artışının olması. Fizikkondisyon sezon başı için çok iyi. Alex tahminimden fazla koştu. Güiza istekli ama belki heyecandan olacak istediklerini yapamadı. Yine de ileride faydalı olacağı kesin. Selçuk'u ön liberoda çok beğendim.

Tek eleştirim Semih'in yeni bölgesi için. İleriye dönük orta saha rolünde de önemli katkılar yaptı. Ancak bu şablonda çok efor harcadığından tehlike bölgelerinde eski golcülüğünü sahnelemesi çok zor.

SELÇUK YULA: SIRADAKİ GELSİN (FOTOMAÇ)

1999'daki MTK faciasından sonra bir daha aynı akibete uğramayacağımız belliydi. Çünkü daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi o maçlar Fenerbahçe'nin teknik kadrosu ve futbolcuları için yeterli bir doneydi. İşi ciddiye aldılar.

Ben dünkü yazımda Alex'in bu maçı alıp götüreceğini belirtmiştim. Ama yanılmışım. Maçı götüren Kazım oldu. Sahanın yıldızıydı. MTK teknik heyeti, İspanya ve Türkiye liglerinin gol krallarını mercek altına almış ve onlara özel koruma göndermiş. Aragones bunu biliyordu galiba ve o yüzden Semih ile Güiza'yı rakip savunmanın üstüne kurban gibi göndererek dışarıdan atılacak şutlarla kaleyi fethetmeyi denedi. Başarılı da oldu. İki gol de Roberto Carlos ve Selçuk'un ayağından bu şekilde gerçekleşti. Aragones'i anlamaya çalışacağız. Şu anda gidişat çok iyi, umarım bozulmaz. Bence bu iş bitti. Sıradaki gelsin...

NECATİ BİLGİÇ: RÖVANŞ ALINDI (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe şeytanın bacağını kırdı ve Macar MTK'yı Şampiyonlar Ligi ön elemesinde güzel bir oyunla 2-0 yenerek 10 yıl önceki maçın rövanşını almış oldu.

Sarı-lacivertli takım kendisi gibi çok koşan, tek top oynayan ve fırsat buldukça şut atan genç elemanlardan kurulu rakibi karşısında aynı özelliklere kaliteli futbolcularının katkısını da ekleyip avantajlı duruma geçti. Böylece hem goller geldi hem hem de çok sayıda pozisyon bulundu. Ama bunlardan ikisini değerlendirilebildi.

HADİ TÜRKMEN: GAYET OLUMLU (FOTOMAÇ)

Geçen sezonki geri dörtlü hiç bozulmamış olduğundan aksamadılar. Ama yine de uzun sürecek sezon için Roberto Carlos'un bıraktığı boşluklara hocasının tedbir alması gerekebilir. Bu arada sempatik adam Carlos'un iki yıldır merakla beklenen füzesini 15. dakikada futbolseverler ayakta alkışladı. Bazı dostlar, bizim gibi düşünmeseler de ben şahsen Aurelio'yu aradım. Tabii ki gitmek isteyen adamı göndereceksin. Bu doğru. Ama adını ve milliyetini değiştirmiş adamı da gitme durumunda bırakmayacaksın!

Macar ekibi, ikinci yarıda varlığını hissettirmek istedi ama 59'da defansın da yardımıyla Selçuk skoru 2-0'a taşıdı ve Fenerbahçe'yi rahatlattı. İspanyol hoca, "Formayı hak edene veririm" dercesine Gürhan'ı 68'de oyuna aldı. Bugüne kadar hazırlık maçlarında müthiş performans gösteren birçok oyuncunun resmi maçlarda kulübeyi dahi göremediğini çok iyi hatırlarız. Onun için Aragones, farkını ilk maçta ortaya koydu ve herkesi umutlandırdı. Farkı artırmak isteyen Fenerbahçe, rakibine son dakikalarda epeyce yüklendi. Gecenin başarılı adamı Kazım'ın volesi direkte patlamasa, bu büyük bir avantaj olacaktı. Emre, 8 yıl sonra Türkiye'de ilk defa sarı-lacivertli formayla Saracoğlu'nda sahadaydı. Daha sonra hoca Burak'a şans verdi. Bu iki futbolcuyu da taraftarlarına tanıtmış oldu.