kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fener'in gururu

ALİ ERDOĞAN-Pekin
2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'yi 12 branşta temsil edecek 68 sporcunun 17 tanesi F.Bahçe'den. İkinci kulüp ise İstanbul BŞ Belediye. 11 de devşirme var..
Çin'de düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi temsil edecek 11'i yabancı asıllı 68 sporcudan oluşan Türk kafilesinin 40 sporcudan oluşan ilk bölümü dün Pekin'e vardı. 12 branşta yarışacak bu 68 sporcunun 17 tanesi Fenerbahçe'den. Galatasaray'ın sadece 3'te kaldığı, Beşiktaş'ın ise listede bile yer almadığı sıralamada ikinciliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi aldı. Enkaspor da tamamı atlet 6 sporcuyla 3. oldu. Sarı-lacivertli kulüp sporcularından 7'si yüzmede yer alırken, 4'ü atletizm, 3'ü boks, 2'si masa tenisi ve biri de yelkende mücadele edecek. Yelkenci Sedef Köktentürk'ün kulübü yok.

11 DEVŞİRME VAR
Olimpiyatlarda 11 yabancı asıllı sporcu, Türkiye adına madalya kazanabilmek için ter dökecek. Yüzmede 3 Ukrayna ve atletizmde de 3 Etiyopya asıllı sporcu bulunuyor. Bunları 2 Çinli ile Güney Afrika Cumhuriyeti, Belarus ve Rusya'ya bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nden birer sporcu izliyor. Atletizm 5, yüzme de 3 yabancı asıllı sporcu ile ilk sırada. Öte yandan kafilemizi Pekin'de, Çin'de yaşayan 50 kadar Türk çiçeklerle karşıladı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay pasaport kontrolünde gecikme olmasından yakınıp, "Bunlar düzeltilmeli" dedi.