kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alkol panik atağı tetikliyor

Yeni Haber
Alkol bağımlılığı olan kişilerde panik bozukluk daha sık görülmektedir Öncelikle önemli olan hangisinin daha önce başladığının ayırt edilmesidir.

Alkol bağımlılığı ve anksiyete arasında ilişki vardır. Anksiyete genel olarak; kaygı, endişe, sıkıntı ve huzursuzluk hali, her an kötü bir şey olacakmış hissi ya da korkuya benzer duygulanım hali olarak tanımlanabilir. Çoğu kişi alkolü rahatlamak, sıkıntısını bastırmak, gevşemek için kullanır.

YÜZDE 6'SINDA GÖRÜLÜR


Diğer bir deyişle, anksiyetinin yarattığı huzursuzluğu ortadan kaldırdığı için alkol tercih edilir. Sonrasında ise, artık alkol alınmayınca anksiyete ortaya çıkar. Yani kısır döngü haline gelir. Alkol bağımlılığı olan kişilerde panik bozukluk daha sık görülmektedir. Alkol bağımlılarının ortalama yüzde 6'sında panik bozukluk saptanmıştır. Burada önemli olan hangisinin daha önce başladığının ayırt edilmesidir.

TEDAVİ EDİLMELİDİR...

Eğer kişi panik atak sırasında yaşadığı korku ve endişeyi bastırmak için alkol almaya başlamışsa "ikincil alkol bağımlılığı" ndan söz edilir. Yani birinci planda tedavi edilmesi gereken bozukluk, alkol değil panik bozukluktur. Panik ataklar ortadan kalkınca kişinin alkol eğilimi azalır.

SAKLAMBAÇ