kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Seri katil 'kolici'yi oynamak istiyorum

Yeni Haber
Alp Kırşan, Türkiye'nin en ünlü seri katillerinden 'Kolici' lakaplı Orhan Aksoy'u canlandırmaya hazırlanıyor. Kırşan, öyküsünü yazdığı Aksoy'dan, hayatını sinemaya aktarmak için izin isteyecek...

*ALP KIRŞAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


Şu sıralar öyküsünü yazdığı 'Avanak Kuzenler' filminin çekimiyle meşgul olan genç oyuncu Alp Kırşan, yakında yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Kırşan; Ekim 2000- Ocak 2001 arasında beş kişiyi çamaşır ipiyle boğarak öldürdükten sonra kolilere koyup paketlediği için adı 'Kolici'ye çıkan seri katil Orhan Aksoy'un hayat hikayesini öyküleştirildi.

Genç oyuncu şimdi, hayatını film haline getirmek için hapiste olan Aksoy'dan, Adalet Bakanlığı'ndan ve Aksoy'un eşinden izin istemeye hazırlanıyor.

EN İYİSİ BU OLACAK

* Oyunculuk kariyerinizde bugüne kadar hangi filmler var?

'Dünyayı Kurtaran Adam', 'Keloğlan Kara Prens'e Karşı', 'Çılgın Dersane', 'Çılgın Dersane Kampta' ve son olarak da 'Avanak Kuzenler'de rol aldım. 'Avanak Kuzenler'in bu filmler arasında en iyisi olacağına inanıyorum.

* 'Avanak Kuzenler'in hikayesi de size ait. Gerçek bir hikaye mi yoksa hayal ürünü mü?

Evet, bu filmin hikayesi bana ait. Arkadaşlarımla Sivas'a giderken bir benzin istasyonunda başımızdan geçenleri, abim ve arkadaşlarının başka zamanlarda yaşadıkları maceralarla birleştirerek, ortaya tek bir öykü çıkardım. Elbette benim ve abimin başımızdan geçenler filmin öyküsüyle birebir aynı değil. 'Avanak Kuzenler'in ikincisinin de öyküsü hazır. Ayrıca öyküsü hazır olan başka projelerim de var.

* Bunları ne yapacaksınız?

Derleyip önce Faruk Aksoy'a sunmak istiyorum. Çünkü kendisi gençlere sonuna kadar kapı açmak isteyen bir adamdır. Şahan ve Togan Gökbakar Kardeşler'in 'Recep İvedik'ine de, benim 'Avanak Kuzenler'ime de gözü kapalı inandı. Özellikle büyükbabamın hikayesi film haline geldiği zaman ortalık fena sallanacak...

* Neden ?

Büyükbabam 'Arnavut Süleyman' adında bir Beşiktaş kabadayısıydı. Onun İngiliz askerleriyle başından geçen birtakım olaylar var. Vurdulu-kırdılı tarzda çekeceğimiz film, işgale karşı İstanbul kabadayılarının nasıl mücadele verdiklerini gözler önüne serecek. O kabadayıların adlarını onurlandıracak.

Büyükbabam 1944 yılında 58 yaşındayken, zehirlenerek öldürülmüş. Kimin veya kimlerin zehirlediği bulunamadı. Yapımcı onay verirse büyükbabamı canlandırmayı çok isterim. Kenan İmirzalioğlu'nun da çok iyi oynayacağına inanıyorum.

ÇELİŞKİ BENİ CEZBETTİ

* Komedi oynuyorsunuz ama aksiyon filminde rol alır mısınız?

Gelen teklifler komedi tarzında. Kemal Sunal, Nejat Uygur, Müjdat Gezen benim en sevdiğim oyuncuların başında geliyor. Amacım onlar gibi olabilmek. Yavaş ve sağlam adımlar atarak yoluma devam ediyorum. Ciddi bir karakteri de canlandırmayı çok istiyorum. Ayrıca benim canlandırmayı hedeflediğim en ciddi rollerden biri de 'Kolici' lakaplı seri katil Orhan Aksoy.

Öldürdüğü insanları kolilere koyup paketleyen Orhan Aksoy hakkında araştırma yaparak, ortaya bir film öyküsü çıkardım. Kendisinden, hapishanede olduğu için İçişleri Bakanlığı'ndan, eşinden ve iki kızından izin aldıktan sonra öyküyü senaryolaştırıp filme çekeceğim.

* Orhan Aksoy'u canlandırmayı neden bu kadar çok istiyorsunuz?

Türkiye'nin en fazla nam salmış seri katillerinden biri 'Kolici'dir. Yakalandı, önce akıl hastanesine daha sonra da hapishaneye kapatıldı. Gazetedeki fotoğraflarına dakikalarca kilitlenip kaldım. Mimiklerini inceledim.

Orhan Aksoy'u gören, 'Bu adam seri katil olamaz' der. Belki de beni cezbeden yanı bu çelişki oldu. Ayrıca seri katillerin ortak noktası, üst düzeyde bir zekaya sahip olmaları. Ben o üst düzeydeki zekalarını neden insanları öldürmek için kullandıklarını beyazperdeye yansıtacağım. Ayrıca Türk Sineması'nda daha önce hiç seri katil filmi çekilmedi. Bir ilki gerçekleştirecek olmak da beni heyecanlandırıyor.

FİLMDE SİGARA İÇMEM

* Komedi oyunculuğu üzerine yaptığınız kariyer, seri katil karakteriyle zedelenmez mi?

Oyuncu her rolü oynamalıdır. Benim oyunculuk adına dünyada yapamayacağım tek bir şey vardır, o da canlandırdığım karakterin sigara içmesi. Onun dışında her rolde olurum. Komedi oyunculuğunu çok seviyorum ama Türkiye'deki ciddi anlamda oyuncu adaylarından biri olabilmek için ciddi rollerde de olmalıyım.

GÜNAYDIN