kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Arzu Ören

Kenenin ısırmadığı hemşire nasıl öldü?

SABAH
Bolu'da hemşire Arzu Ören, KKKA nedeniyle yaşamanı yitirdi. Kene ısırmayan hemşireye hastalığın nasıl bulaştığı araştırılıyor..
Bolu'daki Köroğlu Devlet Hastanesi'nin Ortopedi ve İntaniye Servisi'nde 2.5 yıldır görev yapan 27 yaşındaki hemşire Arzu Ören, önceki hafta aniden rahatsızlandı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi teşhisi konulan Arzu hemşire hemen Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi.

HASTA GELMEDİ
Ancak tüm çabalara rağmen dün sabah yaşamını yitirdi. Kene tarafından ısırılmadığı belirlenen hemşireye virüsün nasıl bulaştığı belirlenemedi. Bu arada genç hemşirenin 2 hafta önce Abant'a gittiği, bu sırada kendisini ısıran bir keneyi, yine kendi kendine çıkarmış olabileceği öne sürüldü. Hastane yetkilileri, genç hemşirenin çalıştığı günlerde hastaneye KKKA virüsü taşıyan herhangi bir hasta gelmediğini, kısa bir süre önce KKKA virüsüne yakalanan ama sağlık durumu iyi olan bir kişinin de başka bir şikâyetten dolayı hastaneye başvurduğunu ve yatarak tedavi gördüğünü, sağlık durumunun da iyi olduğunu açıkladı. 2006'da Çorum'da bir hemşire, koluna KKKA'lı hastada kullanılan enjektör batmasının ardından yaşamını yitirmişti.