kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EN ACI HAYKIRIŞ... Adana'da Seyhan Nehri'ne giren 9 yaşındaki Ömer boğuldu. Baba, oğlunun nehirden çıkarılan cansız bedenine sarılıp gözyaşı dökerken anne, "Oğlum Ömer'im kalk da, şaka yaptım de" diyerek ağıtlar yaktı.

'Oğlum Ömerim, ne olur kalk da şaka yaptım de'

Murat KARAMAN - SABAH
Adana'da Seyhan Nehri'nde boğulan 9 yaşındaki Ömer Dicle'nin cansız bedenini sudan acılı baba çıkardı..
Adana'da arkadaşlarıyla birlikte Seyhan Nehri'ne giren 9 yaşındaki Ömer Dicle boğularak yaşamını yitirdi. Yenibey mahallesinde oturan, ilköğretim 3'üncü sınıf öğrencisi Ömer Dicle, dün arkadaşlarıyla birlikte evlerinin yakınından geçen Seyhan Nehri'ne girdi. Suda oynamaya başlayan ancak yüzme bilmeyen küçük çocuk, bir süre sonra batıp çıkmaya başladı. Ardından da arkadaşlarının gözleri önünde, suda kayboldu. Çevrede bulunan vatandaşlar tüm aramalara rağmen Ömer'i bulamadı. Bunun üzerine durum polise ve Cankur ekiplerine bildirildi.

VATANDAŞLAR BULDU
Bu arada olayı duyan küçük çocuğun annesi ve babası da olay yerine geldi ve baba Mehmet Dicle de vatandaşlarla birlikte suda oğlunu aramaya başladı. Yaklaşık yarım saat sonra da vatandaşlar talihsiz çocuğun c a n s ı z bedenini buldu. O anda Mehmet Dicle, bir babanın yaşayabileceği en büyük acıyı, evlat acısını yaşadı. Sudan çıkarılan oğlunun cansız bedenine gözyaşları içinde son kez sarılan baba, oğlunu bırakmak istemedi. Babadan alınan küçük çocuk vatandaşlar tarafından hemen kıyıya çıkarıldı. Bu sırada olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi küçük çocuğu yeniden hayata döndürmeye çalıştı. Ancak ekibin yaklaşık 5 dakika süren çabaları sonuçsuz kaldı. Oğlunun ölüm haberi üzerine anne Nuray, baba Mehmet Dicle ve yakınları kendilerini yerden yere atıp, sinir krizleri geçirdi. Nehrin kenarına yatırılan oğlunun cesedinin yanından ayrılmayan anne Nuray Dicle ise "Başka oğlum yoktu. Ömer'im kalk, şaka yaptım de" diyerek gözyaşı döktü.
Haberin fotoğrafları