kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Chavez-Zapatero ile görüştü...

Yeni Haber
Resmi ziyaret için bulunduğu İspanya'da Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero ile Madrid'de bir araya gelen Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, "Güney Amerika'da sosyal ve siyasi bir devrimin yaşanmakta olduğunu" söyledi.

Görüşme sonrası ortak basın toplantısına "Güzel güneş, iyi bir ortam, hava da çok sıcak değil. Ne güzel! Tüm İspanyol halkını selamlıyorum" diye başlayan Chavez, Kral Juan Carlos ile yaptığı görüşmeyle ilgili "Benim ve Venezuela'nın dostu Kral Carlos ile iyi bir kahve içtik. Gelecek yıl Venezuela'ya gelecek" dedi.

Geçtiğimiz kasım ayında Şili'deki İberya-Latin Amerika zirvesinde Kral Carlos'un kendisine söylediği ve polemiklere yol açan "Neden sesini kesmiyorsun!" sözünün yazılı olduğu bir tişörtün Kral tarafından kendisine hediye edildiğini de anlatan Chavez, "Bu olay geçmişte kaldı ve gelecekte de gülmek için hatırlayacağımız güzel bir anı olacak" ifadesini kullandı. Chavez ayrıca, "neden sesini kesmiyorsun!" sözüyle ilgili yapılan tişörtlerden telif hakkı alması gerektiğini şaka yollu ifade etti.

Güney Amerika'nın dünyada yanlış tanındığı görüşüne dikkat çeken Chavez, "Güney Amerika'da sosyal, siyasi bir devrim var. Bunu görmeyen kör. Bu şans eseri barışçıl ve demokrat bir devrim. Dünyada, Avrupa'da eksik olan bu" görüşünü savundu.

Avrupa Birliği gibi, Güney Amerika Birliği bulunduğunu da hatırlatan Venezeula Devlet Başkanı, her iki birliğin bir yuvarlak masa toplantısı yaparak, dünya sorunlarına çözüm araması gerektiğini kaydetti. Chavez, "Dünyada zor konular var. Enerji, gıda, finans krizlerinin yanı sıra moral kriz var. Güney Amerika, Avrupa ortak çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Öte yandan Chavez'in ziyaretinden "hepimiz çok memnunuz" diyen İspanya Başbakanı Zapatero, görüşmelerde petrol başta olmak üzere enerji sorunu, göçmen sorunları ve Venezeula'da alt yapı ve inşaat sektörlerindeki yapılanmanın ele alındığını söyledi. Göçmen konusunda ortak çalışma grubu kurulacağını ve işbirliğini sürdüreceklerini vurgulayan Zapatero, Venezuela ile olan işbirliğinin artmasına istediklerini söyledi.


AA